2012. április 23., hétfő



Lekváros bukta formázva

2012-04-25

Egyszerű lekváros bukta, most nem egymás mellé sorakoztatva, hanem virág alakzatban sütve.

Hozzávalók

500 g liszt ...
Tovább a blogra ... citromhab.blogspot.com/2012/04/lekvar...

TOP croissantok 1.rész : Villa Bagatelle - Brót pékség

2012-04-25

    Arra gondoltam, hogy ezentúl néha elindítok egy úgymond TOP sorozatot bizonyos témákban, amiben a Ti véleményetekre is nagyban számítok. Mivel pékség témájában már annyi toplista ...
Tovább a blogra ... dizajnmenza.blogspot.com/2012/04/top-...

Pastor Pince: Siller 2011

2012-04-25
Juhász Tibor szekszárdi gyökerű borász az angolszász borkultúrán nevelkedett, szívta magába az újvilági tudást, majd az inasévek után ismét szülőföldjén ásta bele magát a munkába. Egyik legelső fontos felismerése volt, hogy "Juhász" néven már igen sok versenyző akad Magyarországon a borvilágban, így szellemes módon pásztor, vagy hivatalosan: Pastor néven önállósodott. Úgy látszik szereti ...
Tovább a blogra ... dibbuk.hu/2012/04/25/pastor-pince-sil...

Újhagymás szelet sajttal, salátaágyon

2012-04-25


A költözés okozta idő- és energiahiány az egyszerű ételek elkészítésére ösztönzött. Már kora reggel a melósokat ügyeltem, este későig takarítás stb. Nem lehet minden nap pizzát rendelni, úgyhogy kénytelenek voltunk gyors, kevés munkával járó ételeket készíteni, hogy másnapra legyen valami ebéd. Így született meg ez a szelet ...

Tovább a blogra ... eatathugis.blog.hu/2012/04/25/ujhagym...

TIRAMISU - a kedvenc és ahogy megkaparintottam

2012-04-25

Bátran kijelenthetem, hogy életem legfinomabb tiramisuját egyik kedves régi barátom édesanyukája készíti. A receptet tőle kaparintottam meg réges-régen:) Persze, hozom majd az eredeti olaszt is, hisz ha már megtanították a szakácssuliban miért is ne mutatnám be, de ez 100x felülmúlja:) Bárki kóstolta eddig tényleg csak rosszullét ...
Tovább a blogra ... www.nyammm.hu/2012/04/tiramisu-kedven...

Egy falat tavasz?

2012-04-25

A Met Éireann (ír meteorológiai szolgálat) jelenti: az elkövetkező 48 órában heves esőzések várhatóak, hűvös és szeles, időnként viharos északkeleti széllel. Nappali maximum hőmérséklet: 8-10 Celsius. Hőérzet: sokkal kevesebb. A heves esőzések hatására helyenként megnő az áradásveszély. ...
Tovább a blogra ... dublinfelettazeg.blogspot.com/2012/04...

Miért vállalunk gyereke(ke)t?

2012-04-25


Tegnap emlegettem
egyik kedvenc blogomat, most egy másikat fogok (van még néhány, bár nem túl sok).
Az Előretolt helyőrséget egy Bécsben élő fiatal magyar pár írja, akik szép lassan családdá alakulnak. Nils Holgersonné a minap jelentette be, hogy tulajdonképpen mindjárt szül, és ezzel teljesen ...
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/...

Köles aszalt paradicsommal, vargányával és tavaszi zöldekkel

2012-04-25


Még mindig van egy kevés szárított vargánya a spájzban, és ma délelőtt volt még egy kis aszalt paradicsom is olajban eltéve. Éppen itt az ideje, hogy a télre eltett dolgok elfogyjanak, ugyanakkor a tavasziak is kívánkoznak az asztalra. Ezt a két dolgot kombináltam össze a mai ebédben.  A felhasznált zöldeket a kertben szedtem. Egyikből ...
Tovább a blogra ... pszichowellness-konyha.blogspot.com/2...

Töltött káposzta

2012-04-25

Töltött káposztát, ahogy általában a többi nehéz ételt  őszi-téli időszakban szoktunk készíteni, de most annyira kívánta mindenki, hogy nem várhattam a következő szezonig. Nagyon szeretjük, savanyú káposztából, kevés füstölt szalonnával, fokhagymával és tejfölös rántással főzöm. Mondhatom, hogy családi recept, hisz édesanyám, nagymamám is ...
Tovább a blogra ... mezesotthon.blogspot.com/2012/04/tolt...

Közérdekű

2012-04-25

INFO:
http://www.extenda.hu/andaluz-elmeny-receptverseny
Engedjétek meg, hogy most, egy jó kis receptversenyt ajánljak nektek. Tavaly én is indultam és képzeljétek el nem nyertem, de nem adom fel, idén ismét megpróbálom. Ugye ismerős szavak ezek, párszor már említettem, hogy ha ...
Tovább a blogra ... orultenjoetelek.blogspot.com/2012/04/...

Blogkóstoló II. - összefoglaló (2.rész)

2012-04-25


Itt is vagyok a Blogkóstolós összefoglalóm befejező részével. Köszönöm a tegnapi visszajelzéseket, remélem a mai finomságok is elnyerik majd a tetszéseteket :)
Essünk is neki hamarjában. ...
Tovább a blogra ... afraasutode.blogspot.com/2012/04/blog...

Gyümölcskenyér

2012-04-25

Régóta "listás" süti a gyümölcskenyér. De csak most került rá sor. Nagyapó (egyik Papámat így hívom) szülinapját ünnepeltük és ezt a sütit vittem a vendégségbe.
A receptet régebben másoltam valahonnan, most az egyik receptes füzetemben ...
Tovább a blogra ... izutazas.blogspot.com/2012/04/gyumolc...

Krumpligombócleves

2012-04-25

Nea ápr.19-i bejegyzése hozta eszembe ezt a régi, majdnem elfeledett, végtelenül egyszerű levest, amit a Nagymamám olyan istenien főzött.
Mennyit ettem gyerekkoromban. ...
Tovább a blogra ... zsanuaria.blogspot.com/2012/04/krumpl...

Frankfurti leves

2012-04-25


Medvehagyma krémleves tojásmetélttel.

2012-04-25

Lassan már nem is merem azt írni, hogy megint medvehagymából készült az ebéd, de kénytelen vagyok, mivel így történt ma is. Persze eszünk azért mást is, de ameddig csak lehet frissen medvehagymát vásárolni, mindenképpen kiszeretném használni jótékony hatását.  Megint csak levest készítettem belőle, méghozzá egy nagyon ...
Tovább a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/04/m...


nincs cím

2012-04-25

Finom falatok

Megjelent a Finom falatok című kiadvány, amely igyekszik összekötni a kellemeset a hasznossal: a rejtvényfejtést a főzéssel. Egyszerű ételeket és nagyszerű rejtvényeket kínál száz oldalon. Emellett pályázat és játék hoz némi izgalmat az olvasóknak a ...
Tovább a blogra ... finomsagaim.blogspot.com/2012/04/fino...




Vadrizs padlizsánnal és cukkinivel

2012-04-25
A nap fűszere: "Ne a rendkívüli lehetőségekre várj. Ragad meg a legegyszerűbb, leghétköznapibb lehetőségeket, és tedd őket rendkívülivé. A gyenge ember vár a nagy lehetőségre, az erős megteremti azt." Orison Swett Marden
Karácsonyra kaptam egy doboznyi vadrizses keveréket, amit kis csúszással, de végre elkészítettem. Elég nagy adagot ...
Tovább a blogra ... morzsoka.freeblog.hu/archives/2012/04...


SAJTOS LEVELES SÜTEMÉNY - avagy sajtos rúd

2012-04-25

Többféle sajtos rudat sütöttem már, valamelyik ízlett, valamelyik kevésbé, hiszen van olyan recept, amely szerint elkészítve elég kemény rudat kapunk. De most rátaláltam egy újabb sajtos rúd receptre, és mivel ebben a süteményes könyvemben eddig nem csalódtam, megsütöttem a könyvemből kinézett recept ...
Tovább a blogra ... gabicsek.blogspot.com/2012/04/sajtos-...


Fűszeres feta sopszka-vagy zöldsalátához

2012-04-25

Együtt,egymásért

Itt vagyok,itt vagyok.Nem vesztem el...
S bár a családomról a kieső időben is gondoskodtam az írásra nem jutott időm.S hát új ételeket sem nagyon próbálgattam,biztosra mentem. ...
Tovább a blogra ... alegjobbotthon.blogspot.com/2012/04/f...


Kapros orda

2012-04-25

Egy egyszerű kennivaló, főként azoknak, akik szeretik az ordát.
Kapros orda
Hozzávalók: ...
Tovább a blogra ... ottisfoz.szhblog.ro/2012/04/25/kapros...


Black and white

2012-04-25

Ha hamisított adidas cipőt adiosnak hívják, akkor vajon hogyan hívhatják a házi készítésű Raffaello édességet??
Ez itt a kérdés, amire frappáns válasz most bevallom nem jut az eszembe.
Szóval egy talált recept alapján megpróbáltam reprodukálni azt a finomságot, amely kapcsán még nem ...
Tovább a blogra ... lelekkonyha.blogspot.com/2012/04/blac...


Ruszlis saláta

2012-04-25

Hozzávalók :

  • 1 db ruszli hagymával
  • vegyessaláta ...
Tovább a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2012/04/rusz...


Egy falat menta

2012-04-25

A kertünkben kibújt a menta, egyre nagyobb helyet követelve magának. Annak idején 1 cseréppel ültettem ki, de már úgy kell visszavágni, hogy más fűszernövénynek is legyen helye.

Alig várom már a hétvégét, hogy újra ültethessek, kicsit a kertre is legyen időm ...
Tovább a blogra ... gittarawfood.blogspot.com/2012/04/egy...


Rakott kelkáposzta

2012-04-25

Hozzávalók:
1 nagyobb fej kelkáposzta
50 dkg darált hús ...
Tovább a blogra ... ugymintotthon.blogspot.com/2012/04/ra...


Kenyérsütő

2012-04-25
A blog indulásakor – kicsit több, mint 4 és fél éve – költözött be hozzánk az első kenyérsütő. Már régóta szerettem volna, aztán egyszer csak valaki megválni készült a maga remek készülékétől, s nekem nagyon jó áron sikerült megcsípnem. A kenyérsütő és én hamar igazi brigáddá nőttük ki magunkat. Számtalan kenyérfélét kísérleteztem ki,  a sütő ...
Tovább a blogra ... mirelle.hu/?p=2272&utm_source=rss&utm...


Lágy kecskesajt fűszeres olívaolajban

2012-04-25

Tavasztól-őszig amíg lehet fejni a kecskéket, gyakran készítem ezt a sajtot. Sokféleképpen  variálható, fűszerezhető.
Ez az olívaolajban eltett, pácolt nagyon népszerű a családban és a baráti körben egyaránt.

Fűszeres olívaolajban pácolt lágy kecskesajt ...
Tovább a blogra ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2012...


Sóskafőzelék

2012-04-25

Sóskát termeszteni a világ legegyszerűbb dolga, gondolná az ember. Kell hozzá nagyjából fél négyzetméter terület, egy zacskó mag, meg némi csapadék sem árt. Na, mivel kapni nem lehet Angliában, ezért termesztésre adtam a fejem, ennek már vagy 2 éve. Hely még csak-csak akad a kertben, a magot gondosan megrendeltem ...
Tovább a blogra ... zsuzsiafazekban.blogspot.com/2012/04/...


Chilis zserbon avagy zserbó bonbonba öltöztetve

2012-04-25

A múlt héten már írtam nektek a Patricius Borház által gasztrobloggereknek hirdetett játékról: a borház boraihoz kell alkotni borfalatkákat. A múlt heti késői szüretelésű Katinka után (ahol holtversenyben nyert a bonbonom, hurrrááá!) az eheti feladvány a Patricius Borház 4 puttonyos, 2003-as aszúja ...
Tovább a blogra ... www.pralineparadicsom.hu/2012/04/chil...


Pitahaya macaron

2012-04-25

A pitahaya - sárkánygyümölcs ízét semmihez nem tudnám hasonlítani, mert nemigen van neki. Persze lehet, hogy kaktuszról frissen szakítva különleges aromája van, és csak szállítás közben vész el. Majd kipróbálom, ha oszlopkaktusz közelében tartózkodom.
Színe viszont mesés, karalábéra emlékeztető  héja pink színben pompázik, és ha felvágjuk, belül ...
Tovább a blogra ... gasztro.rubineszter.com/2012/04/pitah...


Zöldborsó krémleves garnélával

2012-04-25

Tudom, tudom, ismét leves, de ezt nem hagyhatom ki. Egyrészt azért mert a kedvencem. Ennél jobban már csak azt a hagyományos zöldborsó levest szeretem, amit anyukám készít az első zsenge zöldborsóból és sárgarépából friss petrezselyemmel és annak zöldjével. Nekem lapult még a fagyasztóban zsenge zöldborsó, amit szüleim kertjéből ...
Tovább a blogra ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2012/0...


Áfonyás piskótarolád

2012-04-25

Még mindig rengeteg gyümölcs van a fagyómban. Ezért most egy gyümölcsös süteményt készítettem, csak így, egyszerű formában, mert a gyerekek leginkább az ilyesmit szeretik.
Nagyon finom! ...
Tovább a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2012/04/afonya...


Almás-diós sült camembert

2012-04-25

A sütni-főzni nem tudóknak, elfoglaltaknak, fáradtaknak, lustálkodni vágyóknak ideális receptje, emellett meg olyan finom, hogy a kicsit is hozzá nem értők gondolhatják rólunk, hogy micsoda jóízlésű és tehetséges szakácsok vagyunk. Sokan a fokhagymával tűzdélt változatot csinálják ebből, de szerintem egy jó sajt elég brutál ízű ...
Tovább a blogra ... piszke.blogspot.com/2012/04/almas-dio...


mit nassoljunk?

2012-04-25

Személy szerint nekem a legnagyobb bajom a diétában az a nassolás elhagyása. Sajnos nekem minden porcikám édesség után kiált leginkább a vacsora után, ezt kellett valahogy kiváltanom olyan nassolnivalókkal, amik minimális kalóriát tartalmaznak mégis (majdnem) megadják azt az érzést, hogy ettem valamit. :) Sejtésem szerint nem ...
Tovább a blogra ... csinosleszek-pipacs.blogspot.com/2012...


Magos tönkölyvekni

2012-04-25

Nagyon finom, tartalmas kenyeret sütöttem tegnap este.

Hozzávalók:

2 bögre barna tönkölyliszt ...
Tovább a blogra ... magdireceptek.blogspot.com/2012/04/ma...


Mézeskalács könyv a Jancsi és Juliska mesével

2012-04-25

Tárkonyos raguleves burgonyagombóccal

2012-04-25

Tudom, hogy ezek a tárkonyos levesek vadhúsból a legfinomabbak, de igen ritkán jutok hozzá vadhúshoz, sajnos. Tavaly nyáron sikerült vaddisznó húst szerezni és abból készítettem el ezt a levest, ráadásul bográcsban...összehasonlíthatatlanul finomabb ízvilágú volt! Most csirkemellet használtam, melynek nagy előnye a hétköznapi főzőcskézésben, hogy ...
Tovább a blogra ... menukonyha.blogspot.com/2012/04/tavas...


Sajtos-sonkás croissant

2012-04-25

Bár tartalmas levest főztem mára, azért (ismerve kiscsaládom csillapíthatatlan étvágyát:)) megsütöttem második fogásnak ezt a könnyű kis tésztát. Leveles tésztát használtam hozzá, amit készen vettem (több helyen is olvastam, hogy ha én készítem sem olcsóbb, viszont nagy macerát veszek a nyakamba). Ötünknek 2 csomag leveles tésztára volt ...
Tovább a blogra ... menukonyha.blogspot.com/2012/04/tavas...


Rebarbaravirágos csalánleves, gombás édeskömény, tavaszi tulipános saláta

2012-04-25
Ennek a menünek az elkészítése a zöldségek előkészítésével és a rizs beáztatásával kezdődik, majd a főétel következik, melyet beteszünk a sütőbe. Innét kezdve könnyű dolgunk van, összeállítjuk a levest és a salátát, és tálalhatunk.

Szeretem az egyszemélyes sütőedényeket, melyek a tálalásnál meghálálják a velük való bíbelődést. Az étel ...
Tovább a blogra ... valodisafrany.blog.hu/2012/04/25/reba...


Levendulás mézfagylalt

2012-04-25
Ha nagyon fellengzős (vagy nagyon populáris) akarnék lenni, azt mondanám: egy tölcsér Provence. Ez persze nem igaz, hiszen a mézfagylalt nálunk is mert és kedvelt házi csemege, és levendulatermelésben az utóbbi évek során "kishatalommá" küzdöttük fel magunkat: a tihanyi levendula állítólag jobb minőségű, mint ami ...
Tovább a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/04/25/le...


mandulás morzsában sült süllőfilé zöldborsós cukkinimártással és burgonyás fricoval

2012-04-25
Folytatjuk a süllő sorozatot. Mára egy olyan ételt hoztam, amit garantáltan azok is megesznek, akik eddig nem szerették a halat. Családon belül teszteltük, nem a levegőbe beszélek. Sajnos a mi családunk sem nagy halevő, így a Bárka lelkes olvasóival együtt …
Tovább a blogra ... tarkabarkablog.hu/2012/04/25/mandulas...


Spagettiropogós /Frittelle di spaghetti/

2012-04-25

Pofon egyszerű, ízletes, ropogós falatka! Ideális, kirándulásra, uzsonnára, vagy akár tartalmasabb leves után is elkészíthető. Nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók: ...
Tovább a blogra ... martyhobby.blogspot.com/2012/04/spage...


Almahab

2012-04-25
                                                                                     
Hozzávalók: 4 db alma, 5 dkg. cukor, 1,5 dkg. margarin, reszelt citromhéj, 2 ek. citromlé, 1 tojás fehérje.
Elkészítése: Az almát megpucoltam  és lereszeltem. A margarint   meglangyosítottam majd ...
Tovább a blogra ... takarekoskonyha.blogspot.com/2012/04/...


HALAS TOJÁSPÁSTÉTOM

2012-04-25

Kicsit frissítenem kellett a szendvics projekt résztvevőit, mert már unalmasan hangoznak a sonkás-szalámis-májkrémes-sajtos tízórai falatok. Ugyan a fiam nem hőbörgött a már jól megszokott ízektől, de arra gondoltam, hogy bővítem a kínálatot egy halas-tojásos krémmel. Nagyon egyszerű, gyorsan kész van, hacsak a ...
Tovább a blogra ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2012/...


Medvehagyma bimbó capryszerűen és marinálva - Medvehagyma tartósítás III.

2012-04-25

Még mindig medvehagyma. A blog bejegyzéseinek látogatottságát tekintve magasan a medvehagyma vezet. Így még egy kevés belőle, bár nem utoljára, ezt azért megígérem a rajongóknak, és egyben elnézést is azoktól, akik olyan helyen élnek, ahol nincs medvehagyma. Hamarosan más növények is sűrűbben ...
Tovább a blogra ... erdokostolo.blogspot.com/2012/04/medv...


Húsgombócok medvehagymamártásban

2012-04-25

A medvehagymaszezon kellős közepén illik végre posztolni valami jó kis medvehagymásat. Bár megjegyzem, aprítva kitűnően fagyasztható, így máris elveszíti idényjellegét.

Húsgombócok medvehagymamártásban ...
Tovább a blogra ... zamatesillat.blogspot.com/2012/04/hus...


Sült csirke medvehagymás brokkolipürével

2012-04-25

Talán még nem késő, és még belefér egy medvehagymás poszt, idén nekem ez teljesen kimaradt eddig. Enni ettünk, de a posztolás elmaradt. A medvehagymát mindannyian nagyon szeretjük, minden évben alig várom hogy végre a piacon kapható legyen. Szerencsére egy kevés van a kertünkben is, de azt még nem ...
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...


Sacher-torta Mammától

2012-04-25

Zabpelyhes keksz Szicília ízével

2012-04-25

Az idő mára ismét egy kicsit ősziesre fordult, ezért egy narancsos recepttel érkezem. Érdekes, hogy számomra a narancs mindig az őszi, téli időszakra emlékeztet, pedig Szicíliában nem éppen ebben az időszakban terem. 
Így szerintem a legideálisabb gondolat, ha a narancsot hűvösebb ...
Tovább a blogra ... rozmaringescsokolade.blogspot.com/201...


8 év, 8 ajándék

2012-04-25

2004. április 25-e óta elmúlt 8 év! Én még mindig itt vagyok és írom rendületlenül ezt a blogot. Elnyűttem 2 szolgáltatót és kikötöttem egy harmadiknál. A való életben is költöztem háromszor, írtam könyvet is, háromszor. Gyermekem csak kettő lett ez idő alatt, de ők így a napi mosolyaim kifogyhatatlan forrását jelentik. Fordítóból újságíró, aztán anyuka majd ...
Tovább a blogra ... agifoz.blogspot.com/2012/04/8-ev-8-aj...


Gyorsan valamit a spejzból!-szardíniás tészta

2012-04-25

Mivel költözik a konyhám, megpróbáltam néhány dolgot elpusztítani és nem továbbvinni azokat a konzerveket, amik már hónapok, évek óta porosodnak a polcon.
A recept alapja a goodfoodból ...
Tovább a blogra ... csajkaland.blogspot.com/2012/04/gyors...


Elindult a II. Andalúz receptverseny - receptpályázat a spanyol konyha szerelmeseinek

2012-04-25


A receptverseny kiírása:


Ragadj fakanalat, végy egy Andalúz hozzávalót és főzz egy igazi sztárséffel!

*Válassz legalább egy dél-spanyol alapanyagot az Extenda honlapján közzétett listáról, amiből az ínyencségek beszerzési ...
Tovább a blogra ... selectfood.blogspot.com/2012/04/elind...


Fűszeres pizzakenyér

2012-04-25
Ez olyan se kenyér, se pizza, miközben tényleg hordoz valamit mindkettőből. Kenyér, mert az állaga, legalábbis ami a belsejét illeti ahhoz hasonlít, és pizza, mert a benne lévő fokhagyma és a fűszer arra emlékeztet.
Megdöbbentő a fokhagymás kelő tészta illata, ami először csak kikúszott a kenyérsütőből, aztán elárasztotta a ...
Tovább a blogra ... kajapiazongora.blog.hu/2012/04/25/fus...


Sonkás töltött gomba

2012-04-25
Ez a finomság még tegnap készült vacsorára. Csak a technika ördöge nem engedte, hogy feltegyem ide. A recept a legfrissebb Vidék Íze-ben található. Igazán gyors és nagyon finom.:)
Hozzávalók: ...
Tovább a blogra ... sherpakonyhaja.blogger.hu/2012/04/25/...


Vadrizs saláta babbal és avokádóval pirított szezámolajos öntettel + nyereményjáték

2012-04-25

Néhány hete már kihirdettem a Facebook oldalon, hogy hurrá, éljen, elértük a bűvös 1000 fős tábort, szóval hamarosan nyereményjátékot hirdetek. Végre itt a játék. A nyeremény pedig - szerintem - nagyon szuper... én legalábbis nagyon örülnék ennek a szakácskönyvnek, ugyanis nekem még ...
Tovább a blogra ... www.zizikalandjai.com/2012/04/vadrizs...


Spárgás spagetti

2012-04-24

Sosem voltam egy nagy spárgarajongó, de időről időre felülvizsgálom az egyes ételekkel szembeni ellenszenvemet és adok egy lehetőséget magamnak, vagy az adott alapanyagnak, (ugyebár ez csak nézőpont kérdése) hogy megkedveljem. Megint csak nézőpont kérdése, hogy ezt nyitottságnak, vagy sznobériának ...
Tovább a blogra ... edesfogadalom.blogspot.com/2012/04/sp...


Retro kedvenc - Piskóta csokiöntettel

2012-04-24

Szerintem minden korombeli találkozott ezzel az egyszerűségétől mennyei desszerttel kiskorában ovitól-iskoláig. Árgus szemekkel lestük, hogy mi lesz aznap a leves után, reménykedve, hogy hátha ő:) Na és, ha még esetleg repeta is jutott volna, akkor lettünk volna a világon a legboldogabbak:) Szerintem jó páran ismerjük ezt az ...
Tovább a blogra ... www.nyammm.hu/2012/04/retro-kedvenc-p...


Rozmaringos kacsamájkrém

2012-04-24

Hát persze, hogy házi, de egy ilyen blogon nincs is helye másnak, nem? Ha veszed a fáradságot és egy kicsivel több energy-t adsz bele a főzésbe, mint általában, akkor hamar rájössz, hogy házilag bármit elkészíthetsz, amit csak akarsz, és így sokkal kevésbé teszed ki magad az adalékoknak, E-knek, legalábbis jó esetben, hisz ...
Tovább a blogra ... www.bebicsirke.hu/2012/04/rozmaringos...


Apró kezek munkája, avagy csodás muffin á la Szofi

2012-04-24

Tudom, hogy már volt muffin nem is egy, de ez egy valóban megunhatatlan süti, ezer variációval!
Alább látható méltán csodás, mert iszonyú finom és a kreációt nem más, mint Szofi találta ki, barack dzsem, csoki sok nagyon sok és színes papír, mert így lehet kapni a pékségben is, anyaaaa! persze nekünk ...
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/FzniAkarok/~3...


Szőlő Jövésnek Könyve

2012-04-24

1740 óta minden év április 24-e így telik városunkban:

"Eleitűl ezen N(emes) Városban bévett szokás szerint Szent György napján, úgy, mint szokot, Bírói Választás napján az Hegy Mesterek az Tanátsházba szoktak szőlő jöviseket (hajtásokat) hozni, mellyek által az ...
Tovább a blogra ... konyha-sziget.blogspot.com/2012/04/sz...


Octopus / airbrush kurzus

2012-04-24

Egy igazán különleges airbrush kurzust tartottam Andreának Komáromban.
Az egyszemélyes kurzus azért volt igazán jó, mivel teljesen személyre szabva készítettünk olyan tortákat (hungarocellt vontunk be), amik testhez állóak ...
Tovább a blogra ... krickykonyhaja.blogspot.com/2012/04/o...


Citromos pitypangméz

2012-04-24

A minap Évánál láttam meg ezt a finomságot, amiről korábban még sosem hallottam. A pitypangméz. Elsőre igazán furcsa volt, de aztán gondoltam miért ne tehetnék egy próbát...:) Így hát a tengapi fűnyírás előtt lázas pitypang szedésbe kezdtem, ami persze csak elsőre hangzik nagyon egyszerűen, mert ha van otthon egy kajla pár hetes ...
Tovább a blogra ... megfozlek.blogspot.com/2012/04/citrom...


Szentimentális szösszenet - avagy egy hónap története egyetlen tortafotóval

2012-04-24

Hűha, remélem a blogírás is olyan, mint a biciklizés - hogy nem lehet elfelejteni! Már nagyon régen írtam, annyi minden történik velem, azt sem tudom mi legyen a fő téma.
Amikor elkezdtem a blogomat írni, akkor izgatottan nézegettem a statisztikákat és azt, hogy gyarapodott-e a ...
Tovább a blogra ... homoktorta.blogspot.com/2012/04/szent...


Béchamel, bechamel, besamel - az egyik alapmártás

2012-04-24
a kép innen

Lasagne
, moussaka, csőben sült zöldségek. Mind, mind sütőben készülnek hússal, vagy anélkül. Egy biztos, a béchamel mártás a sok zöldséggel vagy paradicsommártással, sütőben készült ételek alapeleme. Egyedül nem használandó: tiszta unalom. Egy ...
Tovább a blogra ... nyarikonyha.blogspot.com/2012/04/bech...


Click! Brrrr! Hssss!

2012-04-24
image
Hétvégén konyhát szereltünk - illetve leginkább kuktáskodtunk a konyhaszerelésnél - és ez volt a hűtőszekrény használati utasításának utolsó oldala. Kattintásra nagyobb lesz!
Tovább a blogra ... lillafoz.blogspot.com/2012/04/click-b...


Krumpligombóc mártással

2012-04-24

Egyik nap egy nyúlragut falatozgató szomszédtól kunyeráltam egy krumpligombócot, ami a ragu remek szaftjában ázott már...hát, kollégium, valljuk be, napok óta. De annyira, annyira finom gombóc és szaft volt, hogy úúúúrissten. Aszti néni, Kati néni, ezúton is üzenném, hogy marhajó volt, köszönöm a ...
Tovább a blogra ... kolisgurman.blogspot.com/2012/04/krum...


Salátás bableves

2012-04-24

A tavaszi ételeknél maradva, íme egy nagyszerű leves még nagyanyámtól. Ő ugyanis rendszerint olyankor főzte ezt a levest, amikor gyérítette a frissen kibújt salátát. Ilyenkor kora reggelente hátrament a veteményes kertbe, hogy a friss harmaton "babusgassa" a sarjadzó zöldségeit, virágait. Amit számunkra ...
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/DXGM...


Lisztmentesen írta

2012-04-24
Gluténmentes répatorta, kissé másként Először sütöttem répatortát. Rengeteg receptet elolvastam és azok alapján készítettem el. Az igazi répatorta tésztájában dió van, de ez mandulával készült. Azért lett ilyen lapos, mert nagyon kevés alapanyagból készítettem, hiszen próbának indult. Nagyon jól sikerült, bárkinek ...
Tovább a blogra ... lisztmentesen.blogol.hu/?perm=3918481


Chagall Café & Restaurant

2012-04-24
Bevallom, gyanakodva léptem át a Chagall Café ajtajának küszöbét. Ennek oka nem az étteremben keresendő, már akkor felütötte bennem fejét a bizalmatlanság, amikor látogatásunk előtt elolvastam a hely filozófiáját. Idézek belőle: "Egyetlen étterem sem lehet sikeres pusztán a jó menüje, szép borai és finom kávéja okán. A képzett és elkötelezett személyzet is rendkívül ...
Tovább a blogra ... gyomber.hu/chagall-cafe-restaurant/?u...


Masnitészta petrezselymes-medvahagymás pestóval, kukoricával és házi csibefasírttal

2012-04-24
Hétvégén húslevest főztem, és agyaltam agyaltam, hogy mit kellene még mellé készíteni másodiknak. Volt egy csokor medvehagymám még, petrezselyem meg többnyire van itthon friss. Ebből lett pesto. Gondoltam ez tök jó lesz tésztára. Feltétnek meg hirtelen ötlettől vezérelve a levesben főtt csirkemellből készítettem egy kis fasírtot, ropogós bundával. Remek volt így együtt! Hozzávalók: ...
Tovább a blogra ... ildinyo.blogspot.com/2012/04/masnites...


A család új tagja.

2012-04-24

Ennek a - ma 2 hónapos - kis német juhász kutyának a személyében érkezett meg az este:)) Neve még nincs, a hétvégén nevezzük el, közösen az ikrekkel:) ...
Tovább a blogra ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo...


Zabpelyhes keksz

2012-04-24

Nyerteseimnek valami egészségeset szerettem volna prezentálni a repertoárból, ne érje szó a ház elejét, hogy elárasztom őket csupa cukros holmival.
Ezért kerestem valami a zabpelyheset, a legszimpatikusabb ...
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/...


Gyümölcsöző eggyütműködés az egészség jegyében

2012-04-24

Tegnap nagyon jó dolog történt velem!:-)Hosszútávú megállapodást kötöttünk a Natura termékcsalád gyártójával Dénes Ottóékkal..Remélem elégedettek lesznek velem és  hasznos munkát végezhetek.
Hamarosan beszámolok a ...
Tovább a blogra ... edesenegeszsegesendw.blogspot.com/201...


Zöldspárgás lepény medvehagymabimbóval

2012-04-24

Közeleg a medvehagymaszezon vége, a levelek többsége már nem olyan friss, zsenge, aromás, mint akár egy héttel ezelőtt. Hamarosan virágzik, akkor már nem is ajánlják fogyasztását. Szerencsére, mielőtt ez bekövetkezne, kihasználhatjuk a medvehagyma bimbózásának rövid időszakát. Íze épp olyan ...
Tovább a blogra ... mezesmadzag.blogspot.com/2012/04/zold...


Sült paprikás szeletek / Stangel od paprika

2012-04-24

Finom szaftos pite.Ímádjuk a sült paprikát minden féle képpen.

Hozzávalók:
2 réteslap,75 dkg sült paprika,5 dkg búza dara,4 tojás,25 dkg ...
Tovább a blogra ... vanilla-daniela.blogspot.com/2012/04/...


Túrófánk

2012-04-24

Életem első túrófánkja...:)
Azt hittem, bonyolultabb az elkészítése, de kellemesen csalódtam.

Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 50 dkg liszt, 3-4 ...
Tovább a blogra ... konyhatundermese-galedith.blogspot.co...


A nulladik hónap

2012-04-24

Tulajdonképpen nem is akartam eltenni ebben a hónapban semmit. Mert Eszter játéka - amihez még a hónap végéig lehet csatlakozni a facebookon - valójában májusban indul. A feladat: minden hónapban befőzni valamit, közzétenni azt a blogodon, a kihívás: kitartasz-e egy éven át. ...
Tovább a blogra ... vesta007.blogspot.com/2012/04/nulladi...


Sóskaleves füstölt disznóhússal

2012-04-24

Ez a leves édesanyám kezét dícséri, hisz ő főzte meg a múlt héten. Annyira finom lett, hogy édesapám ismétlést kért belőle. A sóskát pedig egy kolleganőmtől, Katitól kaptam, Kati itt is ezer köszönet érte.:)

Hozzávalók: ...
Tovább a blogra ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2012/04...


BLOG SZÜLINAP

2012-04-24

...

2012-04-24

Gyorsan szaladnak a napok egymás után. Észre sem vesszük, és már itt a május. Remélem egy egyenletes, jó idővel érkezik a szerelem legszebb hónapja:)
Bence ma egy hete  lázasan jött haza az iskolából, fájt a torka, feje, keze, lába. Lementünk az orvoshoz, kapott ...
Tovább a blogra ... ugymintotthon.blogspot.com/2012/04/bl...


Habcsóktorta

2012-04-24

Maradék tojásfehérjéből nem csak pavlovát lehet készíteni, hanem a habcsókkedvelőknek
tortácskákat is.

4 tojásfehérje ...
Tovább a blogra ... sarokkonyha.blogspot.com/2012/04/habc...


Nyereményjáték

2012-04-24
A blog születésnapja alkalmából egyszer már invitáltak Titeket egy kis kávés játékra, most itt az újabb kihívás. Ahogy írtam, ezen alkalommal is kávéra kell ételt komponálni (most csak desszertet lehet) de nem is akármilyenre, hanem egy adott kávéra. Egy adottra? Bizony. Azt már tudjuk, olívaolaj és olívaolaj között nagy különbségek lehetnek, de kávé és kávé is lehet más ...
Tovább a blogra ... fozzunkolaszul.blogspot.com/2012/04/n...


Medvehagymás túrókrém

2012-04-24

Gombás-marhahúsos fasírt

2012-04-24
beef-and-mushroom-meatballs

Portobello gombával ízesített, sütőben sült fasírt marhahúsból ...
Tovább a blogra ... konyhatunder.blogspot.com/2012/04/gom...


Andalúz receptverseny

2012-04-24

II. ANDALÚZ RECEPTVERSENY - receptpályázat a spanyol konyha szerelmeseinek

Ragadj fakanalat, végy egy Andalúz hozzávalót és főzz egy igazi sztárséffel!

Szerinted is az olívaolaj a saláta legfontosabb hozzávalója? Spanyolország neve hallatán összefut a nyál a ...
Tovább a blogra ... www.receptmuves.hu/2012/04/andaluz-re...


Budai fakras gombóc

2012-04-24

Az egyik kedvenc ételemet hoztam most nektek.  Ez a Budai farkas gombóc. Apukám még egy budapesti étteremben tanulta ezt a receptet mikor ott dolgozott. Paprikás szósz, darált hússal töltött gombóc és sok sok fokhagyma. Mert a budai farkas gombóc lelke a sok fokhagyma. Tulajdonképpen sokféle módon lehet felhasználni ...
Tovább a blogra ... bbanyucikeszitenel.blogspot.com/2012/...


Pisztráng pergamenpapírban

2012-04-24

Ezt a receptet néhány évvel ezelőtt másoltam ki a "tésztásfüzetembe" valamelyik gasztromagazinból (Talán Príma konyha? Nem tudom már.), de még sosem készítettem el. Akkoriban még sok időm volt, még ilyesmire is telt belőle!:P Most pedig, amint ott álltam a (férjem-fogta) kiolvadt, megmosott, megszárítgatott pisztráng fölött, és azon ...
Tovább a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2012/04/p...


nincs cím

2012-04-24
Borok az Isten Kalapjáról Somlói Tavasz Egyesület idén is megtartotta a Borkollégiummal közös szervezésben az egy évvel korábbi, azaz jelen esetben 2011-es borok bemutatóját a Károlyi palotában. Hamvas Béla írta "A bor filozófiája" című alapművében, hogy a somlói bor az aggastyánok és magányos emberek bora, aminek élvezetéhez meg kell érni. A bornak is és az ...
Tovább a blogra ... dorozsmaiendre.blogspot.com/2012/04/n...


Blogkóstoló II. - összefoglaló (1.rész)

2012-04-24
Vasárnap ért véget a Blogkóstoló 2. fordulója. Ha minden igaz, akkor ebből már hagyomány lesz, ugyanis a 3. fordulós kiszemeltem elvállalta a következő háziasszonyságot :) No, de ne rohanjunk ennyire előre, fókuszáljunk az aktuális fordulóra.

Nagyon örülök, hogy mindenkitől megkaptam a linkeket, úgyhogy mivel Amina mellett idő híján ...
Tovább a blogra ... afraasutode.blogspot.com/2012/04/blog...


Ropogósra sült pulykacomb

2012-04-24

Nem sűrűn veszek pulykát, pedig érdemes, mert annyira kiadós, rengeteg sok húsa van.
Jó, kevésbé ízes húsú, mert sovány, viszont pont ezért egészségesebb hús, mint a pl. sertésé, de megfelelő és bőséges fűszerezéssel ízletessé tehető. ...
Tovább a blogra ... zsanuaria.blogspot.com/2012/04/ropogo...


Rántott sertésmáj törtkrumplival, tejfölös uborka salátával

2012-04-24

Ma reggel Legnagyobbikom hozott egy kiló szép friss sertésmájat. Egy kis darabot  levágott  harcsa csalinak, a többit haza szánta legnagyobb örömömre, mert már régen volt sertésmáj. Ebből készült ma az ebéd, rántott sertésmáj törtkrumplival és tejfölös uborka salátával. A májból tudtam vágni 12 szép szeletet, a többit ...
Tovább a blogra ... hzias2.blogspot.com/2012/04/rantott-s...


Thai fűszerezésű fehérbab mártogató

2012-04-24
A közeljövőben érkezik egy kisebb vendégsereg, és kell egy jó mártogatós recept? Esetleg az esti mozizáshoz már uncsi a boltban kapható sajtszósz a tortillahoz?! Vagy mondjuk grillezés lesz és a szép faszén-parázs felett sült húsokhoz dukálna valami finom és fűszeres "mártás"? ...
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/hinyenc/~3/vp...


Epres-vaníliás mandulatorta mogyorógrillázzsal

2012-04-24

Imádom aput. Mikor megkérdeztem tőle, hogy milyen tortát szeretne a névnapjára elgondolkozott, majd kijelentette: Semmiképpen se legyen nehéz, inkább könnyű, olyan főzött vaníliakrémes és gyümölcsös. De persze belül marcipánnal- tette hozzá.
Éppen írtam valamit, de itt muszáj volt felnéznem. Hova képzeled a marcipánt? ...
Tovább a blogra ... punkaa.blogspot.com/2012/04/imadom-ap...


Gomba, kuszkusz, medvehagyma

2012-04-24

A mai bejegyzésre, recepte nem készültem, aztán valahogy mégis megszületett. A fejem leghátsóbb zugában sem gondoltam még hasonlóra se, inkább a napok óta kitartóan támadó paradicsoméhséget akartam valahogy csillapítani. Konkrétan levessel, ha már sikerült két szép zellerpalántát ültetnem egy cserépbe, akkor itt a ...
Tovább a blogra ... imbisz.blogspot.com/2012/04/gomba-kus...


Csokoládés mogyorótorta rebarbarás-mascarpone krémmel.

2012-04-24

Még a hétvégén sütöttem  ezt a tortát, és igaz először brownie szerepelt a terveim között, de végül nem bántam meg, sőt....... Mivel mostanában ritkábban sütök, így valami nagyon csokoládés sütemény után vágyakoztam. A brownie-nál pedig nem is tudok töményebb, csokoládés finomságot elképzelni. Viszont mielőtt hozzáláttam ...
Tovább a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/04/c...


"Cini Minis" házilag, cukormentesen

2012-04-24

Házi "Cini Minis"-t készítettem cukormentes kivitelben lenmagból, steviával és xilittel ízesítve.  ...
Tovább a blogra ... gasztroboszi.blogspot.com/2012/04/cin...


Az elmaradt szendvicskrémek

2012-04-24

A múltkori hidegtálak mellé készültek még szendvicskrémek is, amiket még nem tettem közzé, de most megteszem. Igazából az oka annak, hogy nem a többivel kerültek együtt ki a blogra, az az, hogy már jó pár szendvicskrém van fent a blogon, amit úgy gondoltam, hogy a mostani bejegyzésemben is ...
Tovább a blogra ... megfozlek.blogspot.com/2012/04/az-elm...


Füstölt pisztrángos, zsályás, mozzarellás pizza

2012-04-24
Füstölt pisztrángos, mozzarellás, sült zsályás pizza
A legújabb VKF!-et a Tarkabárka halas blog csapata kapta meg, számomra két igen kedves személy, ezért is örültem meg a kiírásnak. A blogra is érdemes odafigyelni,  egyedülálló a magyar blogszférában, nagy fába - vagy mibe is, tengert még se mondhatok - vágták Gabáék a fejszét, vagy evezőt. Együnk minél több halat, az nem ...
Tovább a blogra ... dallacucina.freeblog.hu/archives/2012...


Nex York puzzle

2012-04-24
A nap fűszere: "Sajátos bátorság kell ahhoz, hogy valaki beismerje a gyávaságát." Geroge R. R. Martin
A sörös után ez lett a második számú puzzle kihívásom. Ez is 1000 db-os, csak épp mini. Ami azt jelenti, hogy a kis kirakódarabok kb. feleakkorák, vagy még kisebbek, mint egy normál puzzleben. Önszántamból nem vettem volna ilyen mini ...
Tovább a blogra ... morzsoka.freeblog.hu/archives/2012/04...


Zöld házitészta kecskesajtos zsályás szósszal

2012-04-24

Tegnap ebédre, a gombhoz találtam ki a kabátot.
Készítettem lágy kecskesajtot hozzá szerettem volna valami megfelelő tésztát. Megnéztem a "kamrám kínálatát" nem találtam hozzávalót. Úgy döntöttem ...
Tovább a blogra ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2012...


Toszkán csirke, végre kerttel

2012-04-24

A recept Alchritól származik, én még száz éve egy nőklapjás topikról mentettem le, most már a blogjában is olvashatjátok, itt. Szerintem isteni. Persze kicsit átalakítottam az eredetit, például egész feldarabolt csirkéből csináltam, nem filéből, és ezért kihagytam belőle a baconszalonnás figurát (mert hiába bőrtelenítettem ...
Tovább a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2012/04/toszk...


Házi sonka

2012-04-24

Nem teszünk mást, mint elmegyünk a kedvenc helyünkre igazi házi pipimelleket vásárolni, s máris kezdődhet az "E" nélküli sonka gyártás. Én elég sokat szenvedek a tartósítószerektől, a hozzáadott adalékanyagoktól. Na ennek már ugyan egy jó ideje véget vetettem, de most felfrissítettem a készletem, s ...
Tovább a blogra ... vikkokucko.blogspot.com/2012/04/hazi-...


Brownie

2012-04-24

Sült zöldséges sütőtök krémleves

2012-04-24
butternut-squash-roasted-veg-soup

Sült zöldségekkel "fűszerezett" krémes sütőtökleves ...
Tovább a blogra ... konyhatunder.blogspot.com/2012/04/sul...


Pa Amb Tomàquet

2012-04-24
A katalán kenyeret kilenc éve, a nászutunkon ismertük meg. Egyszerűen nagyszerű étel, elronthatatlan, a masszív fokhagymás attitűdje miatt csak közeli barátoknak és családtagoknak kínálandó. Pa Amb Tomàquet 4 gerezd fokhagyma 4 szelet friss kenyér olíva olaj 2-3 nagyobb, lédús paradicsom cseppnyi só A kenyeret közepesen megpirítom, majd a megpucolt fokhagymagerezdekkel ...
Tovább a blogra ... mirelle.hu/?p=2265&utm_source=rss&utm...


FERMERTÁSKA....

2012-04-24

Egy csinos és praktikus farmertáska, a teljesség igénye nélkül... Bizonyára minden családban van, szekrényben megbújó régi farmernadrág, esetleg egy kinőtt kislány szoknya, amely már nem használatos és rég elfeledett. Ma a lányom szekrényét rámoltam és rátaláltam egy kinőtt kis szoknyára. Mikor megláttam, rögtön ...
Tovább a blogra ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2012/...




Sóban sült töltött csirkecombok kukoricapürével

2012-04-24

Régen sütöttem már sóban egész csirkét, pedig régebben gyakran került az asztalra és milyen finom volt...Most nem egész csirkét, hanem csirkecombokat vettem, amikbe ugyanaz a főtt tojásos, májrkémes, mustáros töltelék került (kis medvehagymát is belecsempészve:)), mint az egész csirkébe. A kukoricapüré ...
Tovább a blogra ... menukonyha.blogspot.com/2012/04/tavas...


Medvehagymás fetás/kecskesajtos pite

2012-04-24
Végre eljutottam a piacra... A szerzemény többek között medvehagyma. És ami jó, az jó, a tavalyi pitét készítettem el ismét, annyi eltéréssel, hogy feta helyett részben zöldfűszeres kecskesajtot használtam, mivel ezt találtam a hűtő egyik eldugott ...
Tovább a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2012/04/24/medv...


Briós

2012-04-24

Régóta készülök már brióst sütni, de mindig olyan bonyolultnak tűnt a csomózása. Pedig ha az ember tudja mit miután, már valóban nem is olyan nehéz. Az első ihletet TücsökBogártól kaptam, a tészta is tőle származik

Tegnap este vacsira bedagasztottam egy adag tésztát és elkaptam két a lakásban szabadon szédelgő ...
Tovább a blogra ... naploszeruseg.blogspot.com/2012/04/br...


Aszalt gyümölcsökkel töltött kacsamell

2012-04-24

Drága öcsém 18 éves lett és születésnapi ebédjének egyik fogása volt. Nagyon szerettük! :)

Aszalt gyümölcsökkel töltött kacsamell ...
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/KataAKonyhban...


Diós fahéjas kelt pillangó?

2012-04-24

Tegnapi napon láttam Limara blogján és annyira megtetszett, hogy kipróbáltam. Az igazság az hogy valahogy a pillangóm elrepűlt!:-))
                                                                              
Hozzávalók: / próba-szerencse alapon csak fél adagból azt ...
Tovább a blogra ... takarekoskonyha.blogspot.com/2012/04/...


Medvehagyma virág olajban és medvehagyma fűszerolaj egyszerre

2012-04-24

Sok szerettel köszöntöm azokat akik a napokban csatlakoztak rendszeres olvasóként a bloghoz! Nem ezt terveztem mára, ám az előre megírtak közül a köszöntéshez ez a virágos bejegyzés illik a legjobban.

Medvehagyma virágot inkább díszítőelemként, egy-egy ünnepi salátához érdemes ...
Tovább a blogra ... erdokostolo.blogspot.com/2012/04/medv...


Medvehagymás csigák

2012-04-24

A receptet Limaránál,láttam meg és rögtön éreztem,hogy el kell készítenem.
Annyiban változtattam,hogy csigákat sütöttem a megtöltött tésztából.
Nagyon tetszett mindenkinek mert,tényleg ...
Tovább a blogra ... bibimoni.blogspot.com/2012/04/medveha...


Mézes-birsalmás csirkeragu

2012-04-24


Még mindig van elfekvő birsalmám. Nagyon szeretem a semmivel össze nem téveszthető ízét, s leginkább húsokkal szeretem összepárosítani, pl. kacsával vagy hallal.

Ez az étel várakozáson felül teljesített. Zuramnak volt némi fenntartása, mikor ...
Tovább a blogra ... thechefviki.blogspot.com/2012/04/meze...


Kéksajtos kence

2012-04-24

Ez csak egy egyszerű kis ötlet, de mégis nagyon jól működik. Amolyan jó kis falatozás kerekedhet belőle: beszélgetés, eszegetés, borozgatás.

Kikészítek néhány felszeletelt almát, diószemeket, jó rozsos, sötét kenyeret. Meg ezt a ...
Tovább a blogra ... agifoz.blogspot.com/2012/04/keksajtos...


Sáfrányos, datolyás tejberizsfagyi

2012-04-24
Már javában gyüjtögetem a fagyiötleteket nyárra. Biztosan lesz megint egy ütős gyümölcsös kedvenc, meg persze valami klasszikus a gyerekeknek, pálcikára való. Biztosan lesznek még új, fajsúlyosabb fagyik is. Mondjuk olyasmi, mint ez. Ezt a fagyit a véletlen szülte. Jó áron kaptam aszalt datolyát. Sáfrány és narancs ...
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/lila...


Mustáros gombakrémleves

2012-04-24

Szolgálati közlemény

2012-04-24
Kedves KPZ barátok!
( A KPZ a KajaPiaZongora rövidítése, ha valaki nem tudja mit olvas, vagy hol is van hirtelen a sok gasztroblog közül) Annak aki észrevette, hogy eddig posztokat hétfőn, kedden, szerdán és pénteken raktam fel ...
Tovább a blogra ... kajapiazongora.blog.hu/2012/04/24/szo...


Citromfagylalt limoncellóval és citromfűvel

2012-04-24
Hát megtudtam az eredményt: a Centrál hétvégi fagylalt tesztjén a likőrös kávéfagyi vitte el a pálmát, kedvenc citromfagylaltom a második helyen végzett. Eszerint május közepétől a kávéfagyi kerül majd be a kávéház állandó kínálatába, ezért akinek valamelyik másik ízlett a legjobban, kénytelen lesz otthon ...
Tovább a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/04/24/ci...


CSOKOLÁDÉKRÉMES ROLÁD

2012-04-24

 Vasárnapi desszertnek készítettem ezt a süteményt - természetesen a "csodakönyvemből" (Barbi említette így egyszer a süteményes könyvemet). :) A tésztája könnyed, puha piskóta, de a krém is nagyon finom > nem túl édes, és tényleg csokoládé ízű, hiszen a margarin nem dominál benne, inkább csak a ...
Tovább a blogra ... gabicsek.blogspot.com/2012/04/csokola...


Pisztráng karfiollal és fehér mákos citromkrémmel

2012-04-24
A karfiol igen jól tárolható zöldség, ezért úgy tűnhet, mintha egész éven keresztül lenne szezonja. Valójában tavasszal van az igazi idénye és ekkor kapható a helyi termés frissen a környező földekről szedve - a fehéren túl olykor akár zöld, sárga és lila színben is. Gyakran mindössze rózsáira szedve és sütőben sütve, megpárolva vagy vízben megfőzve, esetleg krémlevesként kerül az asztalra. Az alábbi receptnél a ...
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/KsrletiKonyha...


Fűszeres kedd - Kakukkfű

2012-04-24

SZÁRMAZÁSA:
A Földközi-tenger mellékéről származik az ajakosak családjába tartozó növény. Napjainkban a mérsékelt öv területén, szinte mindenütt termesztik. Minél több napfényt kap, annál aromásabb lesz a ...
Tovább a blogra ... boldogkukta.blogspot.com/2012/04/fusz...


Megasztárokkal vacsoráztam

2012-04-24
A hír igaz, de inkább így lenne pontos: a Megasztárokkal egy helyen és időben vacsoráztam. Csak így nem olyan bulváros. J
De nem is ez a lényeg, csak a hely beazonosítását segíti. Húgommal a Megasztár ház éttermében (ez most a Normafa Grill Étterem) jártunk, hogy egy hónapok óta őrizgetett és lassan lejáró bónuszt beváltsunk. Csak egy kellemes csajos estét akartunk, senki nem gondolta volna, hogy étterem ...
Tovább a blogra ... izkaravan.blogspot.com/2012/04/megasz...


Rakott kel gombapaprikással

2012-04-23

Ez az egyik legfinomabb dolog, amit mostanában főztem, csak azért, mert volt pár szép kel levelem, ami kimaradt a frankfurti levesből és a csiperke gomba sem bírt volna több időt már a hűtőben, így született ez a remekmű, ami isteni lett, sok sok köménnyel, tejföllel, sajttal és minden finomsággal, ami ehhez kel, friss ...
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/FzniAkarok/~3...


Harc a mólylepkék ellen - Második évad

2012-04-23
Nagyon reméltem, hogy ezt a showműsort nem fogják megújítani, elég lesz egy évad, de tévedtem. Sajnos, a jelek szerint én nyertem a népszerűségi díjat a molylepkék körében. 

Arról, amin a tavaly keresztül mentem itt és itt olvashattok.

Azóta majdnem mindent a hűtőben tartok: lisztet, grízt, zsemlemorzsát, zabpelyhet, pudingport, diót. A sütőpor ...
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/GasztroSzpsgE...


Diós-almás szélforgók

2012-04-23

Már megismerhettetek egy picit így az internet szövevényes hálóján, így tudjátok élek-halok a régi ízekért. Akár egy kicsit újragondolva. A Mamám hájas tésztája nekem szent és megőrizendő tradíció. Vörösborral is kidolgoztam már a tésztát, meg kell hagyni nagyon szuper lett a végeredmény. Egy kicsi színt ...
Tovább a blogra ... boldogkukta.blogspot.com/2012/04/dios...


Reteklevél-leves

2012-04-23

Ne dobjuk ki a gyönyörűséges piros retek levelét sem, mert nagyon finom leves készíthető belőle. 

A recept a Kifőztük 2012/4. számában jelent meg. Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról, az eddig megjelent összes számmal együtt. ...
Tovább a blogra ... szepsegtar.blogspot.com/2012/04/retek...


Fahéjas hot cross buns

2012-04-24

Avagy az angol keresztes zsemlék. Vagy édes húsvéti zsemlék. Az eredetébe nem mélyedtem bele, nem is húsvétra készült, csak éppen ez tetszett meg az egyik kenyeres könyvemből, és megsütöttem. A recept eredetileg élesztőport tartalmaz és kenyérsütőgépekre szól, de én sokkal jobban szeretem a friss élesztőt, mert sokkal megbízhatóbbnak ...
Tovább a blogra ... selectfood.blogspot.com/2012/04/fahej...


Hello Kitty ékszerek

2012-04-23

Igazán restellem, de mostanában nem tudok tortákkal szolgálni... már ami a képeket illeti.
Ugyanis voltak tortáim, de nem fotóztam le őket!! :O

Nem is tudom, hogy történnek ilyen dolgok, de igazából nem szívesen teszek fel olyan tortákat, amikkel nem vagyok ...
Tovább a blogra ... krickykonyhaja.blogspot.com/2012/04/h...


lusta és foolproof (DNK) lángos

2012-04-23
naszóvalkérem, a kelt tészta az kelt tészta, és úgy is kezelendő. iszonyú lángost ettem múlt héten és rájöttem, hogy ez is egy jó népcsalogató, tömegetető, mindenki-nyála-csordul-rá étel- ha jól van megcsinálva! és nem egy dagasztatlan, kelesztetlen, kemény, olajban sült csirízkorong!
ezért azt mondom: kollégisták, nem kell dagasztani. elég, ha az ember ...
Tovább a blogra ... kolisgurman.blogspot.com/2012/04/lust...


Medvehagyma- rukola pesto

2012-04-23
Ez a pesto picit más a megszokott medvehagyma pestonál, mert van benne rukola is. Az idén már készítettem dióval, de mind elfogyott. Ebben a rukola mellett fenyőmag van. A pesto sokféleképpen felhasználható. Tehetjük főtt tésztára, vagy valamilyen leves tetejére feltétként. Készíthetünk töltött tésztát is. A FB-on alakult egy csoport Befőzünk! címmel. Jómagam is tagja ...
Tovább a blogra ... kavecsokolade.blogspot.com/2012/04/me...


Spenótos masnitészta

2012-04-23

Végre hozzánk is megérkezett a tavasz! Már nagyon vártam, többek közt azért is, hogy fotózhassak virágokat a blogra, mert belátom, áprilisban kicsit túlzás tavalyi tulipánokat tenni a fejlécre. A minap viszont örömmel észleltem, hogy a Salamon Ernő Gimnázium előtt virágzik az aranyeső, nosza, nem voltam ...
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/DXGM...


Japán babos gőzölt muffin

2012-04-23

Ahogy a japánok muffint sütnek; gőzölőben készítve finom, ragacsos, a gőzgombóchoz hasonló állagú édeskés sütemény készül, adzuki babbal töltve. ...
Tovább a blogra ... ninjamenza.blogspot.com/2012/04/japan...


Lisztmentesen írta

2012-04-23
Gyors halászlé: Két fej hagymát olajon megpirítottam, rádobtam egy felkockázott nyers burgonyát, egy ek. pirospaprikát, 2 gerezd fokhagymát, majd kb 1,5 liter vízzel feleresztettem és kb 15 percig főztem. Ezután merülőmixerrel összeturmixoltam és beletettem a busaszeleteket. Kb 10 percig ...
Tovább a blogra ... lisztmentesen.blogol.hu/?perm=3918037


Mentás borsófőzelék borsos sült lapockasonkával

2012-04-23
 mentás zöldborsófőzelék borsos sült lapockasonkával - a színe is vigyorgásra késztet :)))
Húsvét utáni héten készült egyik nap egy gyors és szép - szerintem nagyon is szép, mert a kedvenc színem - mozzarellás borsófőzelék. Feltétnek maradék, szeletelt lapockasonkát sütőpapíros tepsiben egymás mellé fektettem, színes borsot tekertem rá és csak úgy pőrén, szép pirosra sütöttem. Mmmm... isteni volt. Együtt a ...
Tovább a blogra ... bodzablog.freeblog.hu/archives/2012/0...


Valódi szőke

2012-04-23

A már említett Új Idők 1933-as, 1935-ös lapszámait nézegetve nagyon sok vicces hirdetést találtam. Egyik közülük az alábbi Kamilloflor samponé; ez akkoriban nemzetközi termék volt, például német újságokban is megjelentek a reklámjai.
Szóval, a szőkeség kötelez - mennyire ...
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/...


Frankfurti főzelék

2012-04-21

Mondjuk nem az, mert persze virsli nincs benne és a rántás is kimaradt a Zsebiéből, viszont az alapja egy sima frankfurti leves a fentiek belekerülése előtt. Ez volt az első találkozás a kelkáposztával és végülis tetszett neki. Mondjuk az első alkalommal mikor kapta éppen fényevő napjait élte, de utána már csúszott gyorsan:) Elvileg már ehetne enyhén ...
Tovább a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2012/04/frankf...


Pizza...sokadik verzió

2012-04-22

Sokszor, sokféle képpen csináltam már. Most éppen a márciusi Good Food ihletett meg, szerintem egy nagyon klassz kis vékony, ropogós pizza lett az eredmény, de KáeMnek annyira nem jött be (pénteken vacsorára anyunak is ezt csináltam, neki határozottan bejött), bár a feltétekkel volt a legfőbb problémája. Szerintem majd ...
Tovább a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2012/04/pizzas...


Lisztmentes mini tortácskák málnával és lágy tejszínhabbal

2012-04-23

Mekkora öröm mikor megtalálsz egy doboz málnát amit Anyukád tett a fagyasztóba?Nekem nagy :-) Főleg ilyenkor mikor még nincs.Vagyis biztosan van mert mindig mindent lehet kapni csak nálunk az nem tartozi ka megfizethető kategóriába.A panna cotta mellett elkészült 6 db kosárka.A sütőformát nemrég kaptam,nem ...
Tovább a blogra ... edesenegeszsegesendw.blogspot.com/201...


Túrógombóc

2012-04-23

Én eddig a búzadarás verzió elkötelezett híve voltam. Eddig, mert a maival ez gyökeresen megváltozott. Fokhagymás krumplileves előzte meg (a gyereknek főzelék belőle-de erről majd mindjárt). Viszont a kicsi kölök, aki eddig eléggé idegenkedett minden darabos kajától (és akkor finoman fogalmaztam) úgy falta, hogy az ujjunkat is majd ...
Tovább a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2012/04/turogo...


Krumplifőzelék

2012-04-23

Hát ez még az eddigi babásoknál is banálisabb recept. De ötletet adhat, ha nem akarunk külön főzni a csemetének. Adott egy alap krumplileves, amiből a tészta beledobása előtt szedünk ki a gyereknek-mert a csipetke tojásos, azt meg ilyen direktben még nem eszi-általában, mert a gombócban is volt tojás, és ott esélyünk sem volt ...
Tovább a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2012/04/krumpl...


Zöldborsó, spenót, kókusztej

2012-04-23

Döntse el ki-ki maga, hogy minek nevezi: zöldborsófőzeléknek, currynek, vagy egyébnek. A mostani Stahl magazinban van egy kifejezetten inspiráló blokk a zöldborsóról, ott szerepel egy "zöldborsófőzelék", tejszínnel és rengeteg rukolával. Ez adta az ihletet, a rukolát azonban spenót, a tejszínt pedig kókusztej ...
Tovább a blogra ... chiliesvanilia.blogspot.com/2012/04/z...


Mi is az a karamell?

2012-04-23
         Közkívánatra írom nektek , hogyan is jutottam el a karamellhez. Fogalmam sem volt hogy így hívják, majd egy kis kutakodás után találtam a húzott cukor elnevezést. Ezek után összetudtam keresni egy két hasznos dolgot ami ebben a témában fontos lehet.

  Ha  karamell szakértők olvassák a blogomat és valamit rosszul írtam, vagy nem írtam fel akkor kérem , hogy szóljatok, majd javítom. Viszont, ha még van hasznos információtok ...
Tovább a blogra ... lorencukraszda.blogspot.com/2012/04/m...


Kalács Anyától Dédi receptje alapján

2012-04-23

Húsvétra készült a kalács is. Én voltam az egyszemélyes nézőközönség és Anya a szakács, kukta, minden egyben. :) Na, de nem csak ám néztem, hanem jegyzeteltem is bőszen, hogy miből mennyit, hova, hogyan. :) Még így is kicsit nehezen fogok hozzá az íráshoz. Ha én készítek valamit, akkor azt egyszerű leírni. De így kicsit ...
Tovább a blogra ... izutazas.blogspot.com/2012/04/kalacs-...


Karalábéleves

2012-04-23
 

Jó egy éve elég keményen kell diétáznom. (Fűszerszegényen is többek között.) Néha nagyon nehéz kitalálni, hogy mi is legyen az ebéd, mert a fűszereket nagyon kerülni kell. Én egy kissé leveses vagyok, míg apa nem annyira, de általában megegyezünk. Ha levest főzök, az biztos, hogy két napra szól, mert nekem ...
Tovább a blogra ... vikkokucko.blogspot.com/2012/04/karal...


Kérdés: Menni tovább?

2012-04-23
Nemsokára, április 26-án lesz 2 éves a blogom! Ezen két év alatt született nem kevés, majdnem 300 bejegyzés, és történt nem kevés változás az életemben is. Elérezett azonban az a pillanat, hogy nem tudom, merre visz az utam. Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy meg kell találnom a saját stílusomat, a saját hangomat, nem elég, ha sok mindenben vagyok jó, valamiben valahogy a legjobbnak kell lennem! Én azonban nem ilyen ...
Tovább a blogra ... mivanlina.blogspot.com/2012/04/kerdes...


Vegán muffin

2012-04-23

Finom, gyors-egyszerű és laktató édesség.

Hozzávalók - 9 db muffinhoz:

25 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt) ...
Tovább a blogra ... magdireceptek.blogspot.com/2012/04/eg...


"Sonkás" Padlizsán - Roppanós Brokkolival

2012-04-23

A Fittanyuka Lúgosító ételek facebook oldalon nagyon tetszett nektek ez a recept az előzetesben.
Bátran elkészíthetitek a hétköznapokban, mert gyors, egyszerű és akár vacsorára is fogyasztható.
Én a családnak tönköly,- orsó tésztával tálaltam, jómagam ...
Tovább a blogra ... fittanyuka.blogspot.com/2012/04/sonka...


Vörösboros-erdei gombás nyúlragu almával

2012-04-23

Kaptam a testvéremtől egy csomag szárított gombát, és volt mellékelve hozzá egy kis receptes füzet is. Megtetszett az egyik recept, és egy picit átvariáltam. Hogy történhetett, nem tudom, de éppen nem volt itthon marhabélszínem :)), viszont volt nyúlgerinc, úgyhogy ebből készítettem ezt a ...
Tovább a blogra ... csiperke.blogspot.com/2012/04/vorosbo...


Medvehagymás pogácsa Vikitől

2012-04-23

A múlt héten, amikor a gyökeres medvehagymát vásároltam a piacon olyan szépek voltak a csokrosak is, hogy bedobtam a kosárba 2 csomaggal mellé, "majd készítek belőle valamit" alapon. Aztán receptek után nézelődve rögtön megakadt a szemem Viki egyszerű, de nagyszerű konyhájában frissen kisült medvehagymás sajtos ...
Tovább a blogra ... azotthonizei.blogspot.com/2012/04/med...


Tejberizs

2012-04-23

 Nagyon szeretjük a tejberizst, úgy ha jó krémes. Sokáig nem így készítettem, az évek alatt vált ilyenné nálam, ahány ház annyi szokás. Ebből a mennyiségből elég sok lesz, de mi sokan is vagyunk. Az a lényeg, hogy a tej picit több legyen, mint a rizs mennyiségének másfélszerese. én így ...
Tovább a blogra ... zsuzsiafazekban.blogspot.com/2012/04/...


Almás kukoricasmarni (gluténmentes)

2012-04-23

Ahogy a facebookon is írtam, a kész desszertünk úgy ragyog, mint a tavaszi nap. Én császármorzsának ismerem, de a smarni is gyakori megnevezése. Bármilyen formában jöhet. De meg kell, hogy mondjam, az összes idáig elkészített változat közül ez ízlett a legjobban. Sokkal könnyebb, mint a lisztes változat és szerintem ...
Tovább a blogra ... kiskonyham.blogspot.com/2012/04/almas...


Medvehagymás túrós kence

2012-04-23


Tökmagos zabos óriás kenyér


2012-04-23


Hozzávalók:
  • 25 dkg lenmagliszt (pellet)
  • 25 dkg szezámmagliszt (pellet) ...
Tovább a blogra ... paleolihlet.freeblog.hu/archives/2012...



Likőrös kávéfagylalt


2012-04-23


Még nem ismerem a hétvégén a Centrálban kóstolók által kitöltött fagylalt tesztek eredményét, de a visszajelzések alapján személyes kedvencem, a kávéfagyi viszi a pálmát, ezért ennek a receptjét osztom meg veletek először. Két dologra vigyázzatok, ha elkészítitek: egyrészt a darált kávé miatt van némi koffeintartalma, másrészt ...
Tovább a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/04/23/ka...




Frittata - Ezúttal spenótos, fokhagymás, sonkás változat


2012-04-23



Most gyors ebéd gyanánt készült, de a frittata reggelire, vagy vacsorára is kiváló attól függően, hogy épp mit teszünk bele. Mint az olasz ételek általában ez ismét remekül variálható és csak néhány hozzávalót igényel.

Hozzávalók személyenként: ...
Tovább a blogra ... edeskonyha.blogspot.com/2012/04/fritt...



JAPÁN PISKÓTA


2012-04-23



Régebben hallottam már erről a piskótáról, de valahogy csak most jutottam el odáig, hogy meg is süssem. A külföldi blogokon látva, megtetszett a szivacsos állaga, a puha mivoltja. És ami még vonzóbbá tette, hogy nem kellett bele sütőpor, mégis csodaszépen feljött és magas tészta lett belőle. ...
Tovább a blogra ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2012/...




Kókuszkocka egy kicsit másként


2012-04-23




Kukoricás - császárszalonnás spagetti és Nyeremények(ajándékok)


2012-04-23



Először is szeretném elmondani Nektek, hogy nézzétek el nekem, ha az elkövetkező két hónapban kevesebb bejegyzést és megjegyzést írok, mert nyelvvizsgára, államvizsgára, fokozati vizsgára készülök, közben pedig a suliban is dolgozatírások következnek, sok a javítani való, június elejétől pedig kezdődnek a szóbeli ...
Tovább a blogra ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2012/04...




Pudingos meggyes, kert helyett cuki négylábúval


2012-04-23



Egyszer mindennek eljön az ideje. Az ígéretek beteljesítésének is, meg a régvolt húsvéti sütemények posztolásának is. Mint a pomázi pizzarendelésnek, de az egy másik történet. Szóval az van, hogy helyből nem foglalkozom semmi olyan nasival, amiben pudingpor van meg bolti keksz, hiszen pont azért sütök otthon, hogy mindezek, illetve az ...
Tovább a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2012/04/pudin...






Madártej


2012-04-23


A férjem régóta mondogatja, hogy kívánja a madártejet, és Én "könnyű Katit táncba vinni, ha Ő is akarja"  módjára eleget tettem kérésének :-).
A receptet és a jó tanácsokat innen néztem.
Hozzávalók: 1l tej, 4db. tojás, 2 kanál porcukor, 4 kanál cukor, 2 vaníliás cukor, egy kiskanál vaníliás pudingpor.
Elkészítése: a  felforralt tejet melegedni tettem. Közben a ...
Tovább a blogra ... inyenckedo.blogspot.com/2012/04/madar...




Sült zöldségek, natúr csirkemell


2012-04-23


Mediterranean-roasted-vegetables

Szafros, pirult, sütőben sült padlizsán, cukkini, hagyma, gomba és paprika natúr csirkemellhez ...

Tovább a blogra ... konyhatunder.blogspot.com/2012/04/sul...






Mangós bonbon


2012-04-23



Egy mangóból jött az ötlet. Ki gondolná, ugye? Jó is lett. Egyszer meg majd biztos sikerül hibátlan bonbont készítenem. Ha mondjuk kétszer annyi időt fordítanék rá, biztos sikerülne. De idő az most nincs több, marad a pöti hibás bonbon.

Hozzávalók ...

Tovább a blogra ... www.csakapuffin.hu/2012/04/mangos-bon...




MEDVEHAGYMÁS SONKÁS ÓRIÁSCSIGA NAPRAFORGÓMAGGAL


2012-04-23




A medvehagyma íze, aromája frissen a legintenzívebb, legélvezhetőbb,
a maradékot apróra vágva lefagyasztottam zacskóban. Több ételnél
sikerült felhasználnom, mindenütt méltóan megállta a helyét és beváltotta
a hozzá fűzött gasztro-reményeket :) , tehát jól debütált, megszerettük!
Ma Laci blogjáról készítettem el egy finom töltött óriáscsigát ...

Tovább a blogra ... vicuska13.blogspot.com/2012/04/medveh...






Virslipörkölt hagymás törtkrumplival


2012-04-23


A nap fűszere: "Iskola nélkül vakáció sem lenne." Janne Teller

Ha nosztalgikus, retro ételeket kellene felsorolnom a tojáspörkölt biztos benne lenne. Ugyanazon az elven nagyi még krinolinpörköltet is készített, amit viszont nem annyira szerettem. És most ezek mintájára virslipörköltet főztem, ami ...


Tovább a blogra ... morzsoka.freeblog.hu/archives/2012/04...




Torkos csütörtök - harmadik próbálkozás


2012-04-23


2011. február 26. 14:00 / Feri


Idén 3 alkalommal is kihasználtuk a torkos csütörtök adta lehetőségeket. Első alkalommal egy keddi napon az Alabárdost látogattuk meg, a tapasztalatokról Oszkár mesélt. Azután csütörtökön a Carne Di Hallt teszteltük, erről ...

Tovább a blogra ... gasztroturak.blog.hu/2012/04/23/torko...






Éttermi koszt háziállatoknak


2012-04-23


Hogy a kecske is jóllakjon, és a káposzta se kerüljön a kukába - projekt a hulladékhasznosításért és a felelős állattartásért.
Ez a sajtóhír az előbb érkezett, de azon melegében közzéteszem, mivel a kezdeményezők két, szívemhez közelálló küldetést szeretnének teljesíteni: a hulladékhasznosítást és az állatok, a felelős állattartók segítését. Az utóbbi ...

Tovább a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/04/23/et...




Narancsos-kardamomos csokis muffin


2012-04-23



Blogkóstolóra készült ez a finomság is Asztikától, természetesen kissé nyammmosítva:) Ez is a vendégseregnek készült és hipp-hopp elfogyott. Édesanyukám isteni narancslekvárjából is került a közepébe a narancsos csoki mellé. Egyszerű, gyors még cupcake-et is lehet belőle varázsolni, valamilyen ...

Tovább a blogra ... www.nyammm.hu/2012/04/narancsos-karda...






Frankfurter


2012-04-23



A minap életem párjától kapta egy sütis könyvet.
Már az üzletben átlapoztam és nagyon megtetszett. Haza hoztam átlapoztam, és rögtön ezen a sütikén akadt meg a szemem. Azonnal tudtam, hogy ez lesz az első amit elkészítek belőle. Már megvan a következő ...
Tovább a blogra ... naploszeruseg.blogspot.com/2012/04/fr...




Spongyabob IV. - nyári kiadás fagyival


Tovább a blogra ... Spongyabob IV. - nyári kiadás fagyival 2012-04-23