2012. április 21., szombat



Dinó Expressz- Pajti


2012-04-23
PiciJuci: Pajti
 Mint azt előző bejegyzésemben jeleztem is, két kisfiú tortáját volt szerencsém elkészíteni egyszerre, mivel a fiúk kevés idő eltéréssel születtek április hónapban, így a szülinapi bulit egyszerre tartották számukra.

A narancsos csokikrémmel töltött Thomas-os torta volt az egyiké, ez a Ddinó Expressz című meséből származó Pajti dínó volt a másik kérés., ami a ...

Tovább a blogra ... picijuci.blogspot.com/2012/04/dino-ex...

Mentaszörp


2012-04-23



Rengeteg mentám van, és már szépen meg is nőtt, eljött az ideje a szörpszezonnak. 
Nagyon kellemes, hűsítő ital, az eredeti recept Hémangi oldalán található.

Hozzávalók: ...


Tovább a blogra ... citromhab.blogspot.com/2012/04/mentas...





Banánkenyér - muffin formában


2012-04-23


A receptet és a képet P. D. Tímea küldte 2012 áprilisában
Száraz hozzávalók:
  • 15 dkg kókuszreszelék kávédarálón ledarálva ...


Tovább a blogra ... paleolihlet.freeblog.hu/archives/2012...








Zserbó


2012-04-23


Húsvétkor anyától egy dolgot kértem: készüljön ő a desszerttel. Vesztére megkérdezte, hogy mit szeretnék, s én rögvest rávágtam, hogy zserbót. Nagyszombaton anya egy akkora tepsi süteménnyel állított be, hogy azt hittem ítéletnapig zserbót fogunk enni, de a két bélpoklos Nő hétfő délutánra már el is tüntette az egészet. Zserbó 6 dkg cukor 20 dkg vaj ...

Tovább a blogra ... mirelle.hu/?p=2242&utm_source=rss&utm...





Amikor a sült galamb a szádba repül


2012-04-23


Gyors ebéd kórházlátogatós délelőttre (tejmentes, tejfehérje mentes, laktózmentes,  szójamentes)
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes
Amikor kislány voltam, nagymamámnál a kedvenc ételem a rántott galamb volt. Emlékeimben pazar ételként élt, de felnőtt koromból sokáig kimaradt. ...



Tovább a blogra ... mitegyek.blog.hu/2012/04/23/amikor_a_...








Karobos reszelt túrós


2012-04-23



A teljes neve a süteménynek, ahogy mi ismertjük itthon a családban: a bonnyai karobos reszelt túrós.
Kevés helyen jártunk külföldön, annál többet Magyarországon. Volt egy pár év, amikor ez igen intenzív jelleget öltött, minden hétvégén utaztunk. Ebben az időben jutottunk el Bonnyára, e gyönyörű somogyi faluba. A vállalkozás ...


Tovább a blogra ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2012...





Epres-bazsalikomos fehércsokimousse csokicsészében


2012-04-23



Igazi tavaszias finomságot hoztam ma: az eper és a bazsalikom könnyed, üde, frissítő ízt ad a habos fehércsoki-mousse-nak, amit liofilizált eperrel színezett csokicsészékbe töltöttem. Érdemes kipróbálni, a szerintem már a sok pink színtől is jobb kedve derülünk és tavaszi hangulatunk  ...


Tovább a blogra ... www.pralineparadicsom.hu/2012/04/epre...








Játék! Sztárséfek a Chefparade-ban


2012-04-23



A Chefparade főzőiskola nagyvonalúan felajánlott az olvasóim közül egy fő részére egy 29.900 Ft értékű részvételi lehetőséget a hamarosan induló rendezvénysorozatuk első eseményére.
Április 27-28-án Fran Warde angol séf, gasztronómiai szakíró, A Francia konyha és A Francia piac c. bestseller szakácskönyvek társszerzője tart főzőbemutatót a ...

Tovább a blogra ... chiliesvanilia.blogspot.com/2012/04/j...





Rakott galuska


2012-04-23



 
Ez egy egyszerű, ám nagyon finom étel, úgy hogy bekerült a kedvencek közé.
Rakott galuska
Hozzávalók: ...


Tovább a blogra ... ottisfoz.szhblog.ro/2012/04/23/rakott...








Amerikai palacsinta epervelővel


2012-04-23



Az amerikai palacsinta már régóta szerepel a gasztro-bakancslistámon. A hétvégén folytatott lázas szakácskönyv lapozgatás közben Lila Fügé-nél ráakadtam erre a receptre. Az eredmény egy pihe-puha könnyed tészta, melynek előállítása valahogy (persze lehet, hogy ez csak a kezdeti lelkesedés) könnyebbnek bizonyult a classic magyar ...


Tovább a blogra ... green-tearoom.blogspot.com/2012/04/am...





Medvehagymás vaj télire


2012-04-23



Szerencsére divatba jött a medvehagyma, így nem kell expedíciókat szerveznünk az erdőbe a felkutatására (bár jó móka), mert ilyenkor a legtöbb zöldségesnél kapható. Mivel szezonális növényről van szó, érdemes télire is tartalékolni belőle. Az én kedvencem a medvehagymás vaj, ami a fagyasztóban sokáig eláll és számtalan ételhez ...


Tovább a blogra ... palocprovence.blogspot.com/2012/04/me...








Gomba húsos töltelékkel


2012-04-23




A tiszta elme képtelen boldogtalan életet élni.
Ha az elme nyitott, tiszta és stresszes történetektől mentes, a szív is nyitva van. A boldogság és az öröm ebből fakad. Összetörhetetlenül. ...


Tovább a blogra ... szellemafazekban.blogspot.com/2012/04...





Kakaós és diós kelt pillangók


2012-04-23



Egyszerű, de nagyon mutatós uzsonnaötlet. Olyan, ami megint csak nagyon sok töltelékkel elkészíthető. Mivel nem tudtam dönteni, hogy melyiket válasszam, ezért most elfeleztem a tésztát és kétfélét készítettem, de ezeken felül csodás lehet a fahéjas,
A tésztája egyszerű kelttészta. ...


Tovább a blogra ... limarapeksege.blogspot.com/2012/04/ka...








Cupcake variációk


2012-04-23



Ezúton kérem, hogy kreatív olvasóim dobjanak már meg valami jó ötlettel, hogy lehetne a "cupcake" szót értelmesen magyarosítani, mert a tündértortácska kifejezést túl finomkodónak tartom, csészetortának meg ugye mégse szólíthatjuk őket, mert az még idétlenebb lenne. Köszike! :) ...


Tovább a blogra ... jepatojtavan.blogspot.com/2012/04/cup...





Túrógombóc narancszselével


2012-04-23



Az ötlet Citromhabtól származik, aki a Fantás sütit készítette el tészta nélkül vagyis a gyermekeink ízlését maximálisan kiszolgáló narancszselét főzte meg, amit egy réteg vaníliás pudingra helyezett. Zseniális ötlet! Viszont így kimaradt az ízletes túróréteg, amit viszont szeretnek a gyermekeim, így elkezdtem gondolkozni azon, hogy a túrót hogyan ...


Tovább a blogra ... menukonyha.blogspot.com/2012/04/tavas...








Bor a mennyei királyságból


2012-04-23




Francia almatorta (tarte Tatin) - gyorsan, egyszerűen


2012-04-23


A férjem időtlen idők óta készít nekünk, no és persze magának, karamellizált almát. Reggel, délben és este, desszertnek, vagy csak úgy, egyszerűen, vagy mindenfélével megbolondítva. És nem tudjuk megunni. Ehhez képest a tarte Tatin-ig eddig még nem bírtunk eljutni, pedig az csupán annyival több, hogy egy tészta réteget is sütünk rá. Gyanítom, hogy ennek a ...




Tovább a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2012/04/23/fran...






ZÖLDSÉGES HÚS RÓMAI TÁLBAN KÉSZÍTVE


2012-04-23



Férjem nagy kedvence ez a főétel - de csakis a római tálban, zsírmentesen, saját levében párolódva nagyon finom puhára! :) Tulajdonképpen ebben az ételben több a zöldség, mint a hús > ezért szereti a férjem. Én is imádom a zöldségeket, de bevallom, hogy jobban kedvelem azokat az ételeket, melyekben a hús jobban dominál. :D Persze azért ebben sem ...


Tovább a blogra ... gabicsek.blogspot.com/2012/04/zoldseg...










Gombócleves. A burgonya fajtái


2012-04-23




Régi étel, Édesapám nagyon szereti. Mindig Őneki készítem, de mi legalább úgy vágyunk rá.
"A Papának gombóc levest készítek"
- mondom ha kérdezik és látom a többiek szemében is a ...



Tovább a blogra ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2012...






Báránytokány puliszkával


2012-04-23



Egy kicsit hanyagoltam a blog írást a napokban, itt volt a Nővérem egy pár napig, ezért, igyekeztünk kihasználni, minden percet. Természetesen, próbáltam, az itthon megszokott ételeket készíteni, amit biztos Németországban nem eszik, így készült ez a báránytokány is.

Hozzávalók: ...



Tovább a blogra ... martyhobby.blogspot.com/2012/04/baran...










Vadított szűz illatos répával


2012-04-23



A konyhában használt vadnövények igazi hónapja az április. Lesétáltunk  Rögződbe, szedtünk csalánt, salátaboglárkát,még egy kis turbolya is volt, ezekből akartam valami finomat összehozni.

 A múltkor nézem a TV Paprikán egy részta Jemie 30 perces kajáiból, illetve a legutolsó Magyar Konyhában van egy ...



Tovább a blogra ... pszichowellness-konyha.blogspot.com/2...






Ehető vad növények és a természetvédelem


2012-04-23



Minden vadon élő fajt kizárólag nem védett területen lehet gyűjteni. A legtöbb ehető faj nem ritka, sőt gyakori gyomnövény, de védett területeken még azokat sem szabad gyűjteni. Vannak nálunk védett, olykor nagyon ritka, ehető, vadon élő fajok is, amik elsősorban német nyelvterületen, a témában készült, magyarra fordított könyvekben szerepelnek. Ilyenkor lektori megjegyzésben ...



Tovább a blogra ... erdokostolo.blogspot.com/2012/04/ehet...










Kecskeordás palacsinta mézzel és kaporral


2012-04-23



Általában meg vagyok elégedve a főztömmel, de azért ritkán gondolom azt, hogy egy első osztályú étteremben is feltálalnám. Na ez most ilyen lett, egyszerűen tökéletes, elképesztően finom. Szombaton átmentünk a nagymarosi piacra, ott vettem kecskeordát. A ricottához hasonlít az állaga, de lágyabb, krémesebb, zsírosabb, enyhén ...



Tovább a blogra ... naspolyakonyha.blogspot.com/2012/04/k...






Vaníliás-fahéjas balzsamecet


2012-04-23


Az ember néha talál olyat dolgokat a polcokon, amiről azt sem tudja, mihez tudná igazán használni, ráadásul drága is, de olyan hívogatóan jól hangzik. Ilyen például ez a vaníliás-fahéjas balzsamecet.

Egy bor fesztiválon kóstoltam először és egyből beleszerettem. Annyira finom volt! Viszont nem akartam huszonvalahány dollárt fizetni egy kicsi üvegért, miközben azt sem tudtam, milyen ...


Tovább a blogra ... alexandragasztroblogja.blogspot.com/2...










Krumplis pogácsa


2012-04-23




Egy jó kis csülkös bableves mellé. :)



Hozzávalók:



50 dkg liszt ...



Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...






Túrázós torta


2012-04-23



Ezt a tortát egy olyan kérésre készítettem, ahol az Ünnepeltnek bicajozós és/vagy túrázós témakörben szerettek volna egy tortát ajándékozni. Gondoltam összegyúrhatnánk a kettőt, úgysem áll ez a két téma olyan nagyon messze egymástól ha ezt a helyzetet nézzük. :-) ...



Tovább a blogra ... recepteszter.blogspot.com/2012/04/tur...










Tavaszi répasaláta


2012-04-23



Az utóbbi hetekben sok salátát eszünk, hiszen itt a sok tavaszi zöldség -valami már a kertből!:-) Ez a saláta  önmagában is megállja a helyét, de finom főételek mellé, esetleg vacsorára egy pástétomos kenyérrel. És nagyon egyszerű, gyors az elkészítése. 

Hozzávalók: ...



Tovább a blogra ... magdireceptek.blogspot.com/2012/04/ta...






Dulce de leche - karamellizált tejkrém


2012-04-23



Bonbontölteléknek készült. De fel lehet használni süteményekhez is, akár. Igen finom. A vanília is jól mutat benne. Ebből az adagból 400 g dulce de leche krém lett.



Hozzávalók: ...



Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Balhetterem/~...










Kávés csokoládé mousse balzsamos eperraguval


2012-04-23



Az előző bejegyzésemben már írtam a Mindmegettés főzőbuliról, amire Verus meghívott. Most a desszertet mutatom meg, ami egyben az egyik kedvencem is. Nem bonyolult megcsinálni és eperrel valami mennyei.

Hozzávalók: ...



Tovább a blogra ... dejofozni.blogspot.com/2012/04/kaves-...






Narancs curd & pancake


2012-04-23



A múltkori eper curd sikere után, íme itt az orange curd. A narancs a nagymama kertjéből való, még a téli termés utolsó darabjaiból. Ezt az adagot otthon, Portugáliában készítettem és ajándékba hazahoztam a szüleimnek. Hú, nagyon finom lett, palacsintával pedig nagyon ...



Tovább a blogra ... borsandpepper.blogspot.com/2012/04/na...










Narancsos mákos french toast


2012-04-23


Vanília mártással, és Grand Marnier-s narancs sziruppal. Mert hétfő van. Hétfőn reggel pedig valami nagyon ütős cucc kell, hogy péntekig senki ne felejtse el, mi lesz a hétvégi reggeli.
Merthogy azt nem gondolom, hogy egy sima szerda reggel kezdődhet ennyire jól, (kivéve az extra szerencséseknek) bezzeg ...



Tovább a blogra ... kajapiazongora.blog.hu/2012/04/23/nar...






Sacher torta


2012-04-23



Sacher torta sütésére már többféle receptet kipróbáltam, de legjobban a Lajos Mari-féle recept vált be a 66 torta könyvből. Nem egy látványos torta ez, viszont nagyon könnyű elkészíteni és hihetetlenül finom! Szerintem egy titka van: csakis jó minőségű étcsokoládéval szabad készíteni, mert egy silányabb változat teljesen ...



Tovább a blogra ... teller-cake.blogspot.com/2012/04/sach...










Filézett pulykacomb sajttal és medvehagymával töltve


2012-04-23



Utcánktól vagy kétszáz méterre van egy húsbolt. Illetve, ez így nem pontos, hisz kettő is van, de ami jelen esetben fontos, hogy van egy olyan, ami kifejezetten szárnyasokra specializálódott. Csirke, pulyka képezi a fő választékot, de lehet rendelni kakast, van kacsa és liba is, mindenféle belsőségek, készítmények. Mai alapanyagom ...



Tovább a blogra ... culinaricum.blogspot.com/2012/04/file...






Csirkemell ropogós panírban édesburgonyapürével (batata) és medvehagymás karfiolszósszal


2012-04-23



Amikor vásárolok és valami kevésbé ismert alapanyagot teszek az üzlet zöldséges részlegén a mérlegre, az eladó többnyire megkérdezi,hogy "hát, ezzel mit lehet kezdeni". Volt már, hogy a gyömbérre, volt hogy a cikóriára vagy éppen a bakszakállra csodálkozott rá az eladó ...



Tovább a blogra ... tomakonyha.blogspot.com/2012/04/csirk...










Paprikás krumpli


2012-04-23



na, ha valami, akkor ez egy klasszik bográcsozós, olcsó, tömegetető, egyszerű, vagyis akár kolis étel. És bármennyire egyszerű legyen is, el lehet rontani! tapasztalat. Egyszerű ételeknél vigyázni kell, hogy azok is maradjanak: nem kell bele oda-nem-illő fűszer, nem kell belőle brillírt varázsolni, de nem is kell lenézni az ételt. Nagyon ügyelni kell az ...


Tovább a blogra ... kolisgurman.blogspot.com/2012/04/papr...






Kinder-tekercs (fehércsokis-mascarpones piskótatekercs)


2012-04-21



Nagyon menő most nálunk a Kinder csoki, a Kinder tojás, a Kinder nyúl és társai. Eddig is szerettük, de most húsvétkor szinte tobzódtunk benne! Immáron az összesen elpusztítottuk, így hiánypótlás gyanánt ezt a piskótatekercset készítettem hétvégére édességnek. ...



Tovább a blogra ... greenbabypeach.blogspot.com/2012/04/k...










Diós habos linzer


2012-04-22



Aktivizálom magam, de egyelőre az időközben összegyűjtött recepteket és képeket teszem közzé. Elsőnek itt egy jó kis sütemény a kupacból. Nem tudom mire hasonlít inkább, az erdélyi diósra vagy a kijevi tortára, nálam a kettő összeért félúton. Jobb képet nem tudtam készíteni. ...



Tovább a blogra ... hekvanc.blogspot.com/2012/04/dios-hab...






Zöld mese a Föld napjára


2012-04-21


Április 22-én, vasárnap a Föld napja lesz.

Nem mondom, hogy sokszor, de elégszer eszembejut, vajon milyen világot hagyunk gyerekeinknek, unokáinknak. Amióta Zsozsó és Gabó "megérkeztek" közénk, azóta sokkal gyakrabban felmerül bennem, mit fognak ők látni 20 vagy 50 év múlva gyönyörű erdeinkből, rétjeinkből, s vajon lesz-e még tiszta, iható víz, tiszta levegő ...


Tovább a blogra ... erdokostolo.blogspot.com/2012/04/zold...










Erdei-piaci körkép április végén


2012-04-22



A nagy szárazság és az elmút két heti hideg sem kedvez a gombáknak. A más években gombáktól roskadozó piaci pultok helyett, most elvétve látni gombát. Májusi pereszke, kucsmagomba, judásfülgomba ami előfordul. Az ehető vad növények közül kapható még medvehagyma, van aki csalánt is árul és salátaboglárkát és szinte mindig van vad snidling, vagyis ...



Tovább a blogra ... erdokostolo.blogspot.com/2012/04/erde...






Medvehagyma ecet és vad snidling ecet


2012-04-22



Fűszeres ecetet készíthetünk sokféle fűszerrel, pl. tárkonnyal, medvehagymával, vad snidlinggal  (hivatalos nevén kígyóhagymával), amit sokan gyűjtenek, és a piacokon is kapható, enyhén fokhagyma ízű, van aki vad fokhagymának nevezi. ...



Tovább a blogra ... erdokostolo.blogspot.com/2012/04/medv...










Barbie torta 4


2012-04-22



Ezt a tortát egy nagyon aranyos kisfiúnak készítettem.
Végre azt mondhatom, hogy ezzel a negyedik barbie-tortámmal elégedett vagyok, s remélem a kisfiú is nagyon örült neki :)

Trüffelkrémes, fondant borítás.


Tovább a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2012/04/barbie...






Gasztronómiai katarzis: Graf vendéglő (Nagyvárad, Csengery Antal, (jelenlegi nevén: Delavrancea) u. 3.)


2012-04-22


A vendéglátás területén a jó és a markánsan kiemelkedő, ha úgy tetszik,
katartikus között hatalmas szakadék van árban, kínálatban egyaránt. Jellemző,
hogy míg Magyarországon az utóbbi évtizedben jelentek meg azok az éttermek,
melyek túlzás nélkül nevezhetők világszínvonalúaknak, - annál is inkább, hogy a
szakma legjelentősebb Kalauzai, a Michelin és a Gault-Millau is kiemelt közülük ...


Tovább a blogra ... dorozsmaiendre.blogspot.com/2012/04/g...










Házi fahéjas keksz


2012-04-21



A kekszsütési tornádó már több blogon végigsöpört. Régóta szemezgetek vele én is, de most jött el az ideje a sütésnek. Stahl egyik téli édességét választottam tavasszal. :) (Téli édességek különkiadás.) Szerintem máskor is fogok még sütni, más ízűt. Megint azt tudom mondani, mint olyan sok mindennél, hogy sokkal jobb a házi. Olcsóbb is, finomabb ...



Tovább a blogra ... izutazas.blogspot.com/2012/04/hazi-fa...






Sós, sajtos házi keksz (2.)


2012-04-22



Ma sütöttem újabb adag édes és egy adag sós kekszet is. A végére már egész jól belejöttem a gyúrás-nyújtás-szaggatás hármasába. :) Ma csak szíveket és lóheréket csináltam. Láttam még a fenyőfa formát is a fiókban... De hát a Jézuska már régebben volt, mint a Nyuszi. :) Így az első nyusziformák csak nem mutattak olyan ...



Tovább a blogra ... izutazas.blogspot.com/2012/04/sos-saj...










Epres-bazsalikomos-habcsókos pohárdesszert


2012-04-22


 

Kb 1 éve láttam meg Praliné Zsuzsi blogján az epres-bazsalikomos bonbont ... azóta az eper-bazsalikom bűvöletében élek, de ezidáig még vagy bátorságom, vagy bazsalikomom nem volt, hogy kipróbálhassam ezt a csodát.
Most Katuci blogszülinapi játéka kapcsán összegyűjtöttem minden erő-, és bazsiforrást és már semmi nem ...


Tovább a blogra ... afraasutode.blogspot.com/2012/04/epre...






Mákos-almás paleo süti


2012-04-22



Egy finom kis mákos reggeli (vagy vacsora, vagy desszert, vagy nasi... :)

Mákos-almás paleo süti ...




Tovább a blogra ... szederliget.blogspot.com/2012/04/mako...










Sós kifli a Blogkóstoló játékán


2012-04-22



Ismét kipróbáltam egy másik blogger receptjét, és megint csak visszafogtam magam a sütik terén, így ismét sósat sütöttem, Takarékoskonyha Éva sós kifli receptjét készítettem el. Adél játékán vettem részt.

Így hétvégi délutánonként rendszeresen meglátogat az én drága Imim azzal a szöveggel, hogy úúúgy enne valami ...


Tovább a blogra ... gasztroreni.blogspot.com/2012/04/sos-...






Dinnye süti a blogkóstolóra


2012-04-22



Megint az utolsó napon, de azért itt van...:) Sokat gondolkodtam, hogy milyen ételt, vagy süteményt válasszak Suncika oldaláról, mert annyi finomság van rajta. A blogkóstoló második fordulójában, aminek házigazdája Adél volt, nekem Suncika blogja jutott. Persze megint sikerült elnézegetnem az időt, így csak az utolsó pillanatban született meg a mű, de nem volt ...



Tovább a blogra ... megfozlek.blogspot.com/2012/04/dinnye...










JÁTÉK! Mi a kedvenc hétköznapi vacsorátok?


2012-04-22


kedvenc vacsora játék
Egy fárasztó munkanap után mindig jólesik egy kényeztető finom vacsora. Ti mit készítetek ilyenkor? Bedobtok a sütőbe egy pizzát, főztök egy levest, vagy kevertek egy vitamindús salátát? Nektek mi a kedvenc hétköznapi vacsorátok? Válaszoljatok a wannabe chef üzenőfalára kommentben és nyerjétek meg a ...



Tovább a blogra ... wannabechef.eu/egyeb/jatek-mi-a-kedve...






Itt a tavasz, dagad a... SPÁRGAAA!


2012-04-22


 Vagy ha nem is dagad, de legalábbis nő, mint a bolond, egy nap alatt akár 20 centit is. Mi ez, ha nem a tavasz előjele? Hát miben van még annyi életerő, hogy 20 centit nőjön egyetlen nap alatt? (Tudom, bennem is megfordult az altesti poénkodás lehetősége, de hát túl magas labda lenne). Bizony, van már spárga a ...



Tovább a blogra ... topliszt.blog.hu/2012/04/22/tavaszi_s...










Felhívás - Bloggerek Világa Gyűjtőoldal


2012-04-22



Bloggerek Világa
linkgyűjtő blog indúlt.



Felhívom minden kedves blogger figyelmét, hogy lehet jelentkezni.



Három csoport létezik: ...



Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/GasztroSzpsgE...






Halgulyás


2012-04-22




Ne aggódj a káposzta miatt


2012-04-22



Nem is olyan rég történt, hogy ráizgultam a Székelykáposztára. 
Arra emlékeztem, hogy savanyú káposzta az van otthon és úgy nagyjából minden ami kell hozzá. A húst kellett megvennem, és biztos ami biztos alapon, egy darabka kenyérszalonnát, mert az még nem rontott el semmit. A boltban pont akkor ...




Tovább a blogra ... orultenjoetelek.blogspot.com/2012/04/...







Ropogós töltött zsemlék


2012-04-22



Tudom, hogy a vasárnapi sütit vártátok ma, hogy feltegyem, de most az egyszer rendbontó leszek: a tegnap esti vacsorával számolok be nektek.Egy egyszerű, de laktatós finom vacsit mutatok meg.
Szezámmagos töltött zsemlék. ...



Tovább a blogra ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2012/04...












Falatozás Katinkával


2012-04-22



A Patricius következő bora, amelyhez falatoznivalót kellett készítenem már kifejezetten édes. Konrétan isteni nektár. Még nem az a nehéz aszú, de már kellően komoly tartalommal bír. Nálam értőbb borivók így írnak róla: "Kizárólag Furmintból készítettük ezt a friss,lendületes, gyümölcsös ízvilágú ...




Tovább a blogra ... agifoz.blogspot.com/2012/04/falatozas...







Olasz zöldségleves tortellinivel


2012-04-22


Ismét az aktuális (magyar) GoodFood-ból főztem - szokás szerint némi változtatással, és ahogy elnézem az elmúlt hetek termését, ismét levest. Úgy tűnik mostanában leves-fronton újítgatok leginkább.
Találtam a levestészták-levesbetétek között olyan tortellinit, ami száraztészta, felbontás után sem kell hűtőben ...




Tovább a blogra ... lillafoz.blogspot.com/2012/04/olasz-z...












Rakott krumpli ínyenc módra: medvehagymás-baconos tojáskrémmel, ízesen, krémesen


2012-04-22




Most mindenki, aki fogyókúrázik és szelektíven étkezik,nézzen félre,
mert ez a rakott krumpli se nem fogyókúrás, se nem felel meg aszelektív
étkezés szabályainak.

A jó hírem viszont az, hogy mérhetetlenül finom, mi több, ha megkóstoljuk, az evését egyszerűen nem ...




Tovább a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...







Medvehagymás-chillis-cheddar sajtos pogácsa


2012-04-22



Blogkóstoló apropójából készült elsősorban ez a pogi, melynek lényege, hogy sorsolás alapján egy blogról kell elkészíteni a nekünk legjobban tetsző ételt. Nekem Asztika blogja jutott, amit tüzetesebben csak az elmúlt pár napban tudtam átnyálazni. Nem nagyon tudtam dönteni a finomságok között, macaronjairól ne is beszéljünk, de végül két ...




Tovább a blogra ... www.nyammm.hu/2012/04/medvehagymas-ch...












Szűzérme gombapaprikással


2012-04-22



Egy kis lemaradásban vagyok, mert a bejegyzést még húsvétkor kellett volna megírni, de ez nem jött össze. A recept - a tojáskrémhez hasonlóan - a Kifőztük magazin húsvéti számából van. Az eredeti recept szerint szegfűgombát kellene használni az ételhez, de azt nem sikerült beszerezni (meg nem is akartunk), így egyszerű csiperkét ...



Tovább a blogra ... akonyham.blogspot.com/2012/04/szuzerm...







A nemsóskaleves


2012-04-22



Még mindig szezonja van.
A medvehagyma egészséges és finom dolog, mutatja ezt mindjárt  az ilyentájt szűnni nem akaró  felhozatal a piacokon és a blogokon. Aztán az ára, mert ami egészséges és finom, az ...



Tovább a blogra ... vesta007.blogspot.com/2012/04/nemsosk...












Sós perec


2012-04-22



Valamelyik délután megkívántam egy jó kis régi féle sós perecet, így nekiálltam a receptkeresésnek és persze az megsütésének is. Annyi féle, fajta recept található az interneten, hogy lányos zavaromban hirtelen nem is tudtam melyiket válasszam. Végül is többféléből összevariáltam egyet, ami úgy gondoltam, hogy ...




Tovább a blogra ... szekimama.blogspot.com/2012/04/sos-pe...







Zöldspárgás, sajtos spaghetti


2012-04-22




Ha nem utazhatnék, talánnem is lennék. Az utazás egy komplex élmény, olyanoknak való, akik kiváncsiak,de remélhetőleg a kevésbé érdeklődők látásmódján
is változtat. Két éve Sienában (Toscana) voltam április végén, és nagyon
megragadott egy étterem, és az ott felszolgált tészta (pasta).
Azóta tervezem, hogy megcsinálom, de ...




Tovább a blogra ... nyarikonyha.blogspot.com/2012/04/zold...












Barackos gesztenyetorta


2012-04-22




Pitypangméz.


2012-04-22



Néhány évvel ezelőtt hallottam először a pitypangmézről, de bevallom akkor még meg sem fordult a fejembe, hogy esetleg én is mézkészítésbe kezdjek. Aztán tavaly több helyen is találkoztam a különböző receptek szerint elkészített pitypangmézzel, de mivel éppen előtte fűnyírás volt a kertünkbe, így a pitypangvirágoknak is annyi volt. Utána pedig már ...




Tovább a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/04/p...








Háromsajtos spenótos canelloni paradicsomszószban


2012-04-22




Igazi mazochistaként úgy gondoltam, hogy nem elég, hogy szombaton
dolgoztam, és két napja rozskenyéren és bio leveleken élek, de az igazi
próbatétel csak az lenne, ha a munkából hazajőve éhesen főznék valami
igazán finomat páromnak. Ha már kínzás csináljuk profin! Nagy barátja
vagyok a tésztáknak, mert gyorsan elkészülnek,és ha olaszos ...





Tovább a blogra ... edesfogadalom.blogspot.com/2012/04/ha...














Babszabályok


2012-04-22


 
 A fejtett bab - friss vagy szárított, fekete, fehér vagy tarka - a világon sokfelé klasszikus szegényemberétel. Egyben kiváló példa arra, hogy sokszor a legegyszerűbb alapanyagból készülnek az igazi kultikus fogások. Amire viszont azt kell mondani, hogy az egyszerűség a legnehezebb dolog a ...






Tovább a blogra ... buvosszakacs.blog.hu/2012/04/22/babok_6








Dunahullám


2012-04-22


Ami most némi csalással készült... vagyis extra adag krémmel. A tetejéről mindig lemaradtak a hullámok, (lusta vagyok, említettem már?) de mindig megmagyarázom, hogy éppen befagyott a Duna.

Hozzávalók:

Tészta:
25 dkg. kristálycukor
35 dkg. vaj v. margarin
7 db. tojás
25 dkg. finomliszt
1 csipetnyi só
1 cs. sütőpor
2 csapott ek. kakaópor
4-5 ek. tej
1 ü. magozott meggybefőtt
 
Krém: ...




Tovább a blogra ... foltozottust.blogspot.com/2012/04/dun...












Dagadó zöldbabbal töltve


2012-04-22



Hozzávalók:
80 dkg dagadó (hasalja), 20 dkg zöldbab (lehet mirelit is), néhány csík sárgarépa(1 kisebb), 1 kanál csípős paprikakrém, 2 gerezd fokhagyma, darált bors, só, zsír a ...






Tovább a blogra ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/...
















Panna Cotta málnával


2012-04-22



Sikerültttttttttttttt! 

Ohh tudom másnak ez nem jelent ekkora örömet de nekem igen.

Nem volt zselatin lapon pedig mindenhol ezt olvastam. Hát megpróbáltam sima zselatinnal és ...






Tovább a blogra ... edesenegeszsegesendw.blogspot.com/201...









Fehér- és tejcsokoládés torta - Zsófi 17 éves


2012-04-22



Újra születésnapot ültünk, ráadásul egyszerre hármat!
Akit mégis kiemelnék, az a keresztlányunk Zsófi, a sógornőm "kislánya". Van róla egy igazán kedves emlékem, ő lehet nem is tudja, de mikor pici baba volt, olyan igazán összegömbölyödős, alvós-szuszogós (akkor még csak jártam apával), rám ...






Tovább a blogra ... barbikonyhaja.blogspot.com/2012/04/fe...
















Spárgával töltött csirkemell


2012-04-22



Ezt  a receptet még tavaly találtam a Blikk Nők Konyhában,még akkor el is készítettem.Én rajongok a spárgáért,nekem nagyon ízlett.Köretként párolt zöldségek voltak.Remélem a héten találok olcsóbb spárgát,és akkor újra elkészítem.

Hozzávalók: ...






Tovább a blogra ... esztirecepttara.blogspot.com/2012/04/...









Töki pompos


2012-04-22







50 dkg finomliszt

3 dkg friss élesztő

1 csapott evőkanál só ...






Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/VerusKonyhja/...
















Mézes-mázas, édes-csípős csirkeszárnyak


2012-04-22



Ma is csirkeszárny készült a kisfiam kedvéért, ekkor jutott eszembe, hogy a legutóbb nagy sikert aratott csirkeszárny receptet még be sem mutattam.

A helyzet az, hogy szívből sajnálom, hogy mostanában napokig nem jelentkezem friss bejegyzéssel, de új ...







Tovább a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...










Nutellatortácska, honey pops és joghurt


2012-04-22


Egyszemélyes nutellatorta puffasztott mézes búzával és vaníliás joghurttal
El fognak szaporodni a minitortareceptek a blogon, mert nagyon rákaptam. Régebben a 18 cm-es, fele formában sütöttem, de azon is három napig nyammogtunk, a vége meg ment a kukába, végelszáradás okán. Tavaly azonban vettem egy pici, kerek, kapcsos sütőformát, nemrég meg két hasonló szívformát, na hát ebben aztán mindenki kiélheti ...







Tovább a blogra ... dallacucina.freeblog.hu/archives/2012...


















Karfiolos csirke sajtmártással


2012-04-22


Vannak kedvenc bloggereim. Gondolom más is így van ezzel... Az egyik Magos Judit blogja, aki nagyszerű asztaliteniszezőnk volt, de már régóta Spanyolországban él. Szuper jó blogot vezet és ezt a fantasztikus ebédet nála találtam. Jó szívvel ajánlom Mindenkinek, aki szereti a friss karfiolt, a zsenge sárgarépát és a ...







Tovább a blogra ... sherpakonyhaja.blogger.hu/2012/04/22/...










Pisztráng sütve


2012-04-22



Azóta mióta tavaly a kicsi névadójakor ettem pisztrángot, azóta szeretnék megint. Nem találtam sehol sem, de mint kiderült csak azért nem találtam, mert nem kerestem eléggé. De most rá akadtam a Lidlben fagyasztottra. Kicsit tartottam tőle, de nem kellett volna, nagyon szépen meg van tisztítva ,elő készítve. Én csak kiolvasztottam, át ...






Tovább a blogra ... naploszeruseg.blogspot.com/2012/04/pi...


















TOSZKÁN OLIVÁS VEKNI


2012-04-22



Elég megosztó személyiség az Oliva bogyó, vagy nagyon szereti valaki vagy nagyon utálja...Így van ez a mi családunkban is, csak én eszem meg a többiek lázadnak ellene. Tőlem bármiben lehet, kenyérben, tésztás ételben, pizzán vagy salátában én nagyon kedvelem. Mikor az Adrián nyaralunk és út közben megállunk egy-egy oliva ...






Tovább a blogra ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2012/...










Dia Wellness Termékek beszerzési helyei


2012-04-22



 Több levelet kaptam amiben érdeklődtetek a szénhidrát csökkentett termékekről.

Most már több mint fél éve használom a termékeket és sok-sok centiben és kilóban mérhető a változás.
Ezt megelőzően egy másik ch csökkentett termékcsaládot fogyasztottam, fogytam de a rengeteg mellékhatás miatt ...






Tovább a blogra ... edesenegeszsegesendw.blogspot.com/201...


















Rizses káposzta csirkecombbal


2012-04-22



Egy tavalyi Meglepetésből mentettem ki a receptet. Érdemes kipróbálni nekünk nagyon ízlett. A hozzávalókat a recept szerint írom, nálunk kicsit nagyobb adagban készült. :)

Hozzávalók: ...







Tovább a blogra ... csillakonyha.blogspot.com/2012/04/riz...










Töltött paprika és paradicsom paradicsom szószban II.


2012-04-22



A tegnapi ételből ma is ettem. De ezúttal  egy  paprika és 3 paradicsom került a tányéromba. Az egészet megkoronáztam tejföllel, s díszítettem cseresznye paprikával az íz és a színhatás miatt, valamint bazsalikom levéllel, ami kitűnően harmonizál a paradicsom szósszal, amiben már amúgy is van ...






Tovább a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2012/04/tolt...


















Grillezett csirke


2012-04-22


"Legényétel 2" címet is adhatnám mivel a grillcsirke sem igényel különösebb odafigyelést. Annyiban különbözik a többi grillcsirkétől, hogy zöldséggel töltöttem meg a belsejét és azzal együtt sütöttem.
Miútán alaposan megtisztítottam, a bőrét leválasztottam a húsától és különböző részeit rozmaringgal, majoránnával és zsályával fűszereztem. Szintén a bőre alá tettem a ...






Tovább a blogra ... inyenckedo.blogspot.com/2012/04/grill...










Citromos-petrezselymes rizottó


2012-04-22




Pudingos csigák


2012-04-22



Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 dl tej ...








Tovább a blogra ... ugymintotthon.blogspot.com/2012/04/pu...











Baconbe göngyölt szűzmedálok cider mártással


2012-04-22


Köztudott, hogy az emberi test fokozott igénybevétel közben felhevül - az most mellékes, hogy ez a fokozott igénybevétel pontosan mit takar, gondolhatunk porszívózásra, kocsmai verekedésre, fűnyírásra, vagy teret engedhetünk képzeletünk hátsó ajtaján beosonó pajzán gondolatainknak – mindenki azzal azonosul, amivel szeretne (vagy amivel tud). Ha lehetőségünk adódik, hogy ...







Tovább a blogra ... gyomber.hu/baconbe-gongyolt-szuzmedal...




















Minimalista tönkölybúza kenyér


2012-04-22



Az egyik nap mini "bagetteket" formáztam ebből a tésztából, a másik nap szögletes kenyeret. ( A bagett, azért van idézőjelben, mert csak a formája az. ) A bagettnek több a ropogós héja, a kenyérnek a puha bélzete.
Azért minimalista, mert csak azt tartalmaz, amit egy kenyérnek feltétlenül kell és azért, mert a ...








Tovább a blogra ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2012...











EPRES PISKÓTATEKERCS


2012-04-22




Anya blogol, apa főz, együtt lenni jó


2012-04-22



Meséltem már, hogy a férjem úgy 16 éve egyszer főzött egy finom vaddisznópörköltet, azóta sokaknak újságolta, hogy ő jól főz... Cinikus kacajomra, miszerint hahaha, egyszer könnyű jót főzni, próbálja meg esetleg rendszeresen, vészjóslóan mindig csak ennyit mondott: majd meglátjátok...








Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/...












Föld Nap


2012-04-22



Ma van a 42-ik Föld Nap. A Kenyér Világnapjára kenyeret
sütöttünk, most akkor természetes a kérdés, hogy ma mit kell
tenni? Világszerte különböző rendezvények zajlanak le ilyenkor,
amin tömegesen vesznek részt az emberek, de ez magában nem ...









Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/GasztroSzpsgE...






















Medvehagymás-túrós kombe


2012-04-22


Medvehagymás sajtos kockák


2012-04-22



 
Még mindíg a medvehagymáról. Ezt még akkor sütöttem, amikor megkaptam postán azt az írdatlan mennyiségű medvehagyma csomagot. Gondoltam lesütök egy pár napra valót :))) -- mert igencsak el leszek foglalva a medvehagyma feldolgozásával, tartósításával. Na azért nem volt ilyen veszélyes a helyzet, mert szépen beosztottam az ...










Tovább a blogra ... vikkokucko.blogspot.com/2012/04/medve...













Sütőben sült rozmaringos-hagymás süllőcsigák törtpaszullyal


2012-04-22



Elérkezett a 48. VKF! forduló pályaműveinek utolsó leadási határideje. Tekintettel a téma iránti elkötelezettségünkre, úgy gondoltuk Gabival, hogy nem lesz baj, ha mi magunk is részt veszünk a játékban.
Mindenképp egyszerű ételt szerettem volna választani, ezért gondoltam, hogy nagymamám annak idején barna babból ...









Tovább a blogra ... tavolainpiazza.blogspot.com/2012/04/e...
























Zserbótallér


2012-04-22



A fél óra alatt elkészülő, kosárkáknak indult tallérok. Be is váltották a gyanúmat, mert hát az előbbinek szántam őket, de nem tettem formába, csak úgy kézzel formáztam és töltöttem meg őket. Az ízélményen viszont mit sem változtatott, azt sikerült nagyon eltalálnom. ...










Tovább a blogra ... selectfood.blogspot.com/2012/04/zserb...













Skót fűszeres gyömbéres alma chutney


2012-04-22



Hát íme a szülinapi játék megfejtése:) Sokan játszottatok, tippeltetek, ennek nagyon örülök, sorsolni majd délután fogunk. Nagyon ügyesek voltatok, elég sokan nagyon közel jártatok a megfejtéshez, volt aki szinte mindent értett a videón, volt aki alig valamit, de szerintem mindenki jól szórakozott és ez a lényeg. A recept skót, úgy írom le, ahogyan ...









Tovább a blogra ... trollakonyhamban.blogspot.com/2012/04...
























5 éve Csak a Puffin ad Neked erőt


2012-04-22



Mi más adhatna:) 5 éve ezen a napon indult a blog. Azóta szinte minden körülmény megváltozott. Még Pesten laktunk, az Egyetemen dolgoztam, még egyáltalán nem terveztük a költözést, állandóan utaztunk, kisgyerekre még nem gondoltunk, facebookról, twitterről még nem is hallottunk, az iwiw volt a menő, no meg a muffin. Aztán most meg már ...









Tovább a blogra ... www.csakapuffin.hu/2012/04/5-eve-csak...













LEKVÁROS PAPUCS - házi szilvalekvárral


2012-04-22




Baraka


2012-04-22


Baraka: ősi szufi szó. Jelentése áldás, életesszencia, létértelem, lélek, lehelet.

Ma van a Föld napja. Áldott, áldott, áldott e bolygó.

Helyszínek a filmben: ...

Tovább a blogra ... szellemafazekban.blogspot.com/2012/04...




Székely Konyha harmadszorra


2012-04-22



Örömmel hozhatom tudomásotokra, hogy megjelent a Hargita Népe mellékleteként kiadott Székely Konyha gasztronómiai lap harmadik lapszáma. Mint az előző két lap esetében is, most is arra törekedtünk, hogy tartalmas, olvasmányokban és receptekben gazdag lapot tegyünk az olvasó asztalára. Ami az olvasmányos ...

Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/DXGM...

TENGERI HALFILÉ NARANCSSZÓSSZAL


2012-04-22



/FILETTO DI PESCE AL ARANCE/

Hozzavalok (4 szemelyre):

4 szelet tengeri halfile ...



Tovább a blogra ... pizzorante.blogspot.com/2012/04/tenge...






Pici lila torta pici rózsaszín virágokkal


2012-04-21



Ritkán látott Barátosném kapta ezt a tortát tőlem januári születésnapja alkalmából (jah, hogy már április van?!)




Tovább a blogra ... izek-tortak-allatfajtak.blogspot.com/...










GYORS POHÁRKRÉM MÁLNÁVAL - és még diétás édesség is!


2012-04-21




Ma reggel az egyik cicu, akit egy ideje etetek, várt a teraszon... nagyon meleg volt és vizet kért.
Ha már adtam neki és közben megittam a reggeli kávémat, gondoltam el kellene kezdeni a mélyhűtő ürítését is lassan... találtam is benne egy kis dobozban vagy 5-6 ek-nyi ...


Tovább a blogra ... latsiakonyhaja.blogspot.com/2012/04/g...






Habos mandulás rebarbara pite


2012-04-21




Kapucíner szelet


2012-04-21


Hozzávalók:

Piskóta:
6 db. tojás
12 dkg. kristálycukor
15 dkg. finomliszt
csipetnyi só
1 cs. sütőpor
1 dl. étolaj
3 ek. víz
2 csapott ek. kakaópor

Krém:
9 dl. tej
3 cs. (12 dkg.) tejszín ízű pudingpor
2 db. tojás sárgája
2 cs. vaníliás cukor
30 dkg. porcukor
35 dkg. vaj v. margarin
A krém felébe:
1 adag erős presszókávé
2 csapott ek. kakaópor

Máz:
20 dkg. étcsokoládé
5 ek. étolaj
5 ek ...

Tovább a blogra ... foltozottust.blogspot.com/2012/04/kap...




SZENT JAKAB-KAGYLÓ (FÉSŰKAGYLÓ) CITROMOS BAZSALIKOMOS SPÁRGÁVAL ÉS SPAGETTIVEL


2012-04-21



A Szent Jakab-kagyló, vagy másik ismert nevén fésűkagyló a franciák egyik nagyon kedvelt tengeri étele. Készítik mártásokkal, feltűzik BBQhoz pálcikákra, kínálják saját "házában". Nálam most naturabb módon készült citrommal, spárgával és friss spagettivel.

HOZZÁVALÓK ...

Tovább a blogra ... chez-sandra.blogspot.com/2012/04/szen...






Fényes almás


2012-04-21




Ezt a receptet egy 91 éves nénitől tanultam. Eddig az almás nekem csak piskóta formában volt kedvencem, ez viszont nagyon finom. 



Hozzávalók a tésztához: ...

Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/GasztroSzpsgE...




VKF! Halas kaland


2012-04-21



Az aktuális Vigyázz! Kész! Főz! szervezői azt kérték, hogy rugaszkodjunk el a hagymányos halászlé-sült hal témakörtől, de használjunk édesvizi halakat. Nos, én alaposan elrugaszkodtam, egyenesen a thai konyhához futottam ihletért. Így készült az

Édes-savanyú harcsa ...

Tovább a blogra ... agifoz.blogspot.com/2012/04/vkf-halas...






Apa kedvence


2012-04-21



Ezt  a csirkepörköltet még a Papa születés napjára - kérésének helyt adva, április 14-én - készítettem. Ha lehetne, szerintem naponta csirke pörkölt nokedlivel lenne az asztalon nap, mint nap. Ő keményen tejfölözve, én szinte szaft és tejföl nélküll. A nokedli viszont a még most is első helyen szereplő medvehagymával ...

Tovább a blogra ... vikkokucko.blogspot.com/2012/04/apa-k...




Ajánló: a hússütésről a Bezzeganyán


2012-04-21




Mint azt sokan tudjátok, minden pénteken találkozhattok velem a Bezzeganya blogon is, ahol általában a kommentek adják az ötletet a következő heti poszthoz.

Ezen a héten például az egybesült húsokról ...
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/nouR...






Könyvajánló:Finomságok ajándékba


2012-04-21



Jess   McCLOSKEY

Elvileg karácsonyra kaptam volna meg ezt a könyvet a tesómtól de a megrendelés óta  a kiadótól nem kaptuk meg a könyvet.(pedig karácsony már régen volt...) Nem bírtam tovább várni,így pár hete megvettem ezt a ...

Tovább a blogra ... esztirecepttara.blogspot.com/2012/04/...




Kaeng Som Tom Yum - Thai étterem


2012-04-21


Izgatottan vártam a vacsorát, mivel sosem kóstoltam thai ételeket. Kicsit utánaolvastam, hogy mik is kerülhetnek a tányéromra, már nagyon be voltam sózva.

Az estét és a nyitóünnepséget a ...

Tovább a blogra ... pisztacia.blog.hu/2012/04/21/kaeng_so...






Garantált függőség


2012-04-21


A héten mutatták be a chocoMe új kávés kollekcióját, melyhez Tóth Sándor kávéspecialista biztosította a kávékat, a helyszínt pedig a Lila Körte. A Lila Körtéről hamarosan bővebben is beszámolók, amint eleget kóstoltam.
Mészáros Gábortól megszokhattuk, hogy mindig valami különlegessel rukkol elő, most sem volt ez máshogyan. A kávé és a ...

Tovább a blogra ... pisztacia.blog.hu/2012/04/21/garantal...




Kétkeréken a kalandos konyha ételei


2012-04-21



Jövő héten, azaz április 23-a és 27-e között megkóstolhatjátok a "főztömet"! Ugyanis Bori, aki a Kétker-Étkem-et üzemelteti, az én receptjeimből állította össze a jövő heti menüt.
Igyekezett könnyedebb, tavaszias ételeket összeválogatni, és remélem, hogy mindegyik elnyeri majd a megrendelők ...
Tovább a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2012/04/k...






Sajtos pogácsa


2012-04-21



Hozzávalók: 30 dkg szénhidrát csökkentett  liszt,5 dkg szezámpelyhes kalciton,10 dkg vaj,10 dkg túró,10 deka reszelt sajt,só.1 kávéskanál édesítő,1 tojás,1 ek búzasikér és 3 dkg élesztő,2 ek ...

Tovább a blogra ... edesenegeszsegesendw.blogspot.com/201...




Rakott padlizsán paradicsommal és cukkinivel


2012-04-21



Múlthéten vettem egy padlizsánt de nem tudtam még mit szeretnék kezdeni vele.
Volt még egy fél cukkini és paradicsom is itthon.Hát rakott lett belőle.Elég diétás verzióban.Nem mondom,hogy muszaka mert abban van krumpli és besamel mártás is amit én nagyon ...

Tovább a blogra ... edesenegeszsegesendw.blogspot.com/201...






Cserépben sült füszeres kenyérke


2012-04-21



Több helyen láttam már cserépben sült kenyeret. Persze nekem is ki kellett próbálni:-)
Anyukáméknál a szomszédunknak a kenyérsütője kerek kenyeret sütött.mindig nagyon tetszett.Hát most én is ehettem ilyet:-)Több cserepet is beszereztem a kertészetből.nevetséges áron ...készül majd benne kalács is mindenképpen és már ...
Tovább a blogra ... edesenegeszsegesendw.blogspot.com/201...




Sült tengeri halfilé, kakukkfüves, tejszínes gombamártással


2012-04-21



Verust a Szilvasgombóc blog íróját a Floriol gasztropárbajon ismertem meg.1 csapatot alkottunk .Betty  volt még a csapat társunk a Nassoló naplopó blog írója és Én.
Nemsokára összefoglalom az Ott történteket.Szerintem a 4 napos hétvége alatt ...
Tovább a blogra ... edesenegeszsegesendw.blogspot.com/201...






Ordás gombóc, kapros tejföllel vagy anélkül


2012-04-21



Ez a gombóc a túrógombóc mintájára készült, de szerintem finomabb, mint a túrós. Mivel az orda szárazabb, ezért több tojással készítettem. És aki szereti a kapor-orda párost, azoknak mindenképpen ajánlom a kapros tejfölt hozzá.
Ordás gombóc, kapros tejföllel vagy anélkül ...


Tovább a blogra ... ottisfoz.szhblog.ro/2012/04/21/ordas-...




Ismerkedés a karamellel


2012-04-21


Szinte egész nap esett az eső, így gondoltam itt az ideje kipróbálnom a karamellezést. Fent az első rózsám , kicsit csúnyácska de elsőre nem rossz, majd következett a a második: ...

Tovább a blogra ... lorencukraszda.blogspot.com/2012/04/i...






Pulykakolbászos - zöldséges rántotta a Páromtól


2012-04-21



Az az igazság, hogy a Párom sokkal finomabb rántottát tud készíteni, mint én, ezért a hétvégék reggelijét, a ráérős rántottát mindig szívesen megsüti. Mindig azt tesz bele, ami éppen otthon található a hütőben, kamrában.
Mindig nagyon - nagyon finom lesz. Köszi Kedves itt is neked a sok ...
Tovább a blogra ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2012/04...




Befőző automata


2012-04-21



Ajándékba kaptam a páromtól, még késő ősszel. Persze addigra már eltettem a befőttek nagy részét.
Azonban rendeltem a barátnőmtől egy nagy láda almát, igazából nem is tudom miért, mert nem vagyunk nagy alma pusztítók. Be is igazolódott, mert kezdtek az almák megromlani és ekkor jutott eszembe, hogy ...
Tovább a blogra ... hvali.blogspot.com/2012/04/befozo-aut...






Sült galamb


2012-04-21




Ma csak vacsorát készítettem. Teljesen hagyományosat, semmi újítás. Mégpedig abból az öt galambfiókából amit tegnap kaptunk Szüleimtől. A belsőségeket és nyakakat levesben főztem meg egy csirke nyak-láb csomaggal együtt, gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után 8 perc alatt, aztán visszahűtöttem a fazekat, a levest rászűrtem a ...

Tovább a blogra ... hzias2.blogspot.com/2012/04/sult-gala...




Piros Aranyos, sajtos medvehagymás falatka


2012-04-21



Mi is lehetne jobb,  mint egy villámgyorsan elkészíthető finom falatka egy szombati munkanap után.
Nem tudom Ti, hogy viselitek a szombati plusz munkanapot, mert én személy szerint nagyon rosszul (még akkor is, ha tudom is, hogy a jutalom 4 nap munka nélküli pihenés), ezért ilyenkor a főzés és a sütés is ...
Tovább a blogra ... krisztinakonyhaja.blogspot.com/2012/0...






Hétvégi menü


2012-04-21


Telnek a napok, hetek, tavaszodik a táj, jó lenne, ha esne is egy kicsit, meg persze az jó lenne, ha nem esne, és lehetne az egész napot a szabadban tölteni. Mert mindig az kellene ami nincs, ugye? 

Kicsit a benti kuckózáshoz kaptam egy könyvet kölcsönbe, a hűvösebb estéken meleg takaró alá bújva ...

Tovább a blogra ... kispite.blogspot.com/2012/04/hetvegi-...




Csirkecomb zsenge tavaszi zöldségekkel sülve főve


2012-04-21



Egy új kísérlet a régi GoodFood magazinból. Ami jelenleg nem működik a környezetemben: életem első újság előfizetésének kézbesítő cége, a blogspot úgy ahogy van,és a megjegyzések postolása. Úgy látszik, ami nem megy azt nem kell erőltetni, ezért félbe is maradt úgy  jó 3 hete ez a bejegyzés, hogy a lébőjt kúrám kelős közepén ...

Tovább a blogra ... edesfogadalom.blogspot.com/2012/04/cs...






Sajt!2012


2012-04-21


A mai napra tökéletes program a Slow Food Central Budapest által első ízben megrendezett esemény. Főleg az esti, Borssóban megrendezésre kerülő vacsora, ahol egy négyfogásos sajt- és borvacsora keretében mutatják be a szervezők a sajtok gasztronómiai sokszínűségét. Az est folyamán a borokat a Pinceáron képviseletében Kovács Antal sommelier bajnok kínálja majd a ...
Tovább a blogra ... mirelle.hu/?p=2249&utm_source=rss&utm...




Picadillo a fűszeres kubai marhahús


2012-04-21


Kolléganőmtől kaptam ezt a receptet. Tulajdonképp van annak előnye IS, ha sok nőci dolgozik egy helyen. És ez a főzés iránti szenvedély, ami védhetetlenül megvan néhányakban. Így Dóriban is, akit egyszer megkínáltam a Chilis babommal és "cserébe" megosztotta velem ezt a receptet. Aztán én rákerestem a neten is, ott is több verziója ...


Tovább a blogra ... sherpakonyhaja.blogger.hu/2012/04/21/...






HENTES TOKÁNY


2012-04-21



Pénteken hazafelé a munkából, valami szaftos-ragus ételt gondoltam ki vacsorára, ami hamar elkészül és nem kell vele sokat pepecselni. Vettem gyorsan egy félkilónyi "dióját", gombát és füstölt sonkát, és máris neki is álltam. Mivel kuktában főztem meg, fél óra alatt készen is voltam vele. Nagyon finom pikáns ...
Tovább a blogra ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2012/...




Figyelem! -10 % kedvezmény a Xukor és Natur Cookta termékekből olvasóimnak!


2012-04-21


   


A Biobolt e-tár  vezetősége kedvességeként 10%-os kuponkód kedvezményt ajánlott fel  a blogom ...

Tovább a blogra ... edesenegeszsegesendw.blogspot.com/201...






Burgonyás pisztrang jénaiban párolva


2012-04-21




Hozzávalók:
  • 3 db konyhakész pisztrang (lehet több is de nekem csak ennyi volt),
  • 3 db krumpli ...

Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/GasztroSzpsgE...




Snidlinges tojáskrém


2012-04-21



Reggelire készült, nagyon szeretjük. A receptötlet a Mindmegettéről van. :)

Hozzávalók:
  • 5 db. tojás ...

Tovább a blogra ... csillakonyha.blogspot.com/2012/04/sni...






Marhapörkölt gombával


2012-04-21



Hozzávalók:

0,5 kg marhahús
25 dkg gomba
2 nagy fej hagyma ...

Tovább a blogra ... szemiramisz.blogspot.com/2012/04/marh...




Paradicsomos csirkemell baconnel és sajttal sütve


2012-04-21



Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • bors ...

Tovább a blogra ... suss-alkoss.blogspot.com/2012/04/para...






Töltött paprika és paradicsom paradicsom szószban


2012-04-21


Hozzávalók :                                                                                         

  • 25 dkg vegyes (sertés és marha) darált hús
  • 1 db vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma ...

Tovább a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2012/04/tolt...




Jól bevált fehérkenyér II.


2012-04-21



A blog egyik legnépszerűbb bejegyzése, kenyere a Jól bevált fehérkenyér. Közel négyszáz hozzászólás érkezett eddig hozzá, amit nagyon nehéz már kezelni. Ezért ott lezárom a lehetőséget és arra kérek mindenkit, hogy ezentúl ehhez a bejegyzéshez írjon ezzel a kenyérrel kapcsolatban! A hozzászólások természetesen továbbra is olvashatóak lesznek, hiszen ...
Tovább a blogra ... limarapeksege.blogspot.com/2012/04/jo...






Tavaszi karalábáleves


2012-04-21



Hozzávalók:
1-2 zsenge karalábé
1 csapott evőkanál rizs személyenként (ízlés dolgai, aki többet szeretne bele, az mérje bővebben) ...

Tovább a blogra ... ugymintotthon.blogspot.com/2012/04/ta...




Almás - diós rétestorta


2012-04-21


Az egyetlen rétes, amit tényleg csak réteslapból lehet megcsinálni. Egy szakácskönyvben bukkantam rá, és nagyon megörültem: ebbe kétszer annyi töltelék fér, mint a hagyományos feltekert változatba. Az eredeti almás tölteléknek ?megágyaztam? egy kis dióval is ? így lényegesen töményebb és súlyosabb lett, nehezebb volt ...


Tovább a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/04/21/al...

Spenótos aszalt paradicsomos koszorú


2012-04-21



Az elmúlt napokban ami ételt készítettem, azon vagy a zöld vagy a piros szín dominált. Hát ma gondoltam összegzésképpen összekombinálom a zöldet és a pirosat...így született ez a

Spenótos paradicsomos kelt koszorú ...

Tovább a blogra ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2012...


Az elmúlt napokban ami ételt készítettem, azon vagy a zöld vagy a piros szín dominált. Hát ma gondoltam összegzésképpen összekombinálom a zöldet és a pirosat...így született ez a

Spenótos paradicsomos kelt koszorú ...
Tovább a blogra ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2012...

Torta di ricotta e aranica


2012-04-21



Még mindig Dolce Vita oldaláról szemezgetek, úgy látszik leragadtam:-) De hát ami a jó, az jó! A torta ünnepibb lett, mint gondoltam, nem egy vasárnapi ebéd utáni desszert...de végül is, miért ne? Az az igazság, hogy a férjem hozott 1 kg házi túrót, és olyan receptekre vadásztam, amibe "sok "túró kell. Tudom, viccesen hangzik, de nem lett volna ...
Tovább a blogra ... bakeann.blogspot.com/2012/04/torta-di...